Dersim Kadın Platformu: AK Parti kadın katili oluyor

Kadınlara yönelik şiddet olaylarını protesto eden Dersim Kadın Platformu'nun açıklamasında “Şengal’de, Maraş’ta, Antalya’da katledilen kadınlar isyanımızdır” ifadesi kullanıldı.

Kadına karşı şiddete yönelik açıklama Dersim merkez Sanat Sokağı’nda yapıldı
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Dersim Kadın Platformu tarafından Dersim merkez Sanat Sokağı’nda kadın cinayetlerine karşı açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Handan Kahraman Şanlı, “Erkekler onlar sırf ‘hayır’ dediği için, kendilerinden boşandığı ya da ayrıldığı için veya hiç birlikte olmak istemediği için kadınları öldürüyor” dedi.

‘SÖZLEŞMEYİ HEDEF ALANLAR KADINA ŞİDDETİ TEŞVİK ETTİ’

Erkeklerin bu cesareti, erkek egemen kurumlardan ve AK Parti iktidarından aldığını söyleyen Şanlı “AK Parti iktidarı ve onun erkek egemen kurumları kadınların yaşam güvencesi olan haklarına saldırarak artık sadece kadın düşmanı politikaları uygulamakla kalmıyor, kadın katili oluyor” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet, cinayet, kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının artarak devam ettiğini söyleyen Şanlı, “Her gün yeni bir kadın cinayetine uyanıyoruz. Antalya'da, vahşice boğularak öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu beş parçaya ayrılıp, valizle ormana gömüldü. İzmir’de öğretmen olarak görev yapan Emine Gökkız tatil için gittiği Maraş’ta dolaşmaya çıkmış ve geçtiğimiz günlerde ormanlık alanda cesedi bulunmuştur. Yine dün ilimizde havuzlu bir kafede 16 yaşında bir çocuk askeri bir personelin tacizine maruz kalmıştır” ifadelerini kullandı.

Şanlı şöyle devam etti: “Erkek şiddetine karşı önlem alınması çağrılarımıza kulak tıkayan iktidar, bizim için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çekerek kadın katliamlarına zemin hazırlamıştır. Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdi. İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alıp sözleşmeden çekilenler, kadına yönelik şiddeti teşvik etmişlerdir.”

IŞİD çetelerinin, Şengal’e saldırısı sonucu binlerce Ezidi’yi soykırıma maruz bırakmasının 7. yıldönümü olduğunu hatırlatan Şanlı, “3 Ağustos 2014 tarihinde IŞİD çetelerinin, Şengal’e saldırısı sonucu binlerce Ezidi, soykırıma uğramış, o gün 6 bin kadın ve çocuk esir alınmış, 400 bin Ezidi zorla göçertilmiştir. Esir alınan kadın ve çocuklara cinsel işkence uygulanmış, köle pazarlarında para karşılığında satılmış, zorla din değiştirmeye maruz bırakılmıştır. IŞİD çetelerinin özellikle Ezidi kadınlara uyguladığı bu yöntemler, Ezidi kadınların şahsında kadın iradesini teslim alma ve biat ettirme politikasının bir devamıdır” dedi.