Dersim Belediyesi çalışanının ölümü: 'Kaza değil, cinayet'

Dersim Belediyesi'nde temizlik işçisi olan Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak'ta çöp kamyonunda düşerek beyin kanaması geçirdi. Çelikdemir'in ölümü üzerine yakınları, belediye suçlayarak açıklama yaptı.

Zülfü Çelikdemir'in yakınları belediye önünde protesto etti.
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Dersim Belediyesi temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir’in 12 Ocak’ta Cumhuriyet Mahallesi'nde tutunduğu hareket halindeki belediyeye ait çöp kamyonunun arkasından henüz belli olmayan bir şekilde yola düştü ve beyin kanaması geçirdi. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Çelikdemir’in geçtiğimiz cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşti.

Çelikdemir’in ailesi kazayla ilgili bugün ‘ihmal’ olduğunu iddia ederek belediye binasına yürüdü. Aile daha sonra belediye hizmet binası önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamaya DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, CHP ve DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanları da destek verdi.

Zülfü Çelikdemir

‘İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET’

Kardeşi Zülfü Çelikdemir’in 7 boyunca yıllık izin kullanamadığını ve belediye yönetiminin mobbing yaptığını belirten abla Zülfiye Çelikdemir, “Zülfü Çelikdemir’in beyin ölümü gerçekleşti. Bu iş kazası değil, belediyeye ait cinayettir. Zülfikar Çelikdemir 2017 yılından beri belediyede çalışmaktadır. 7 yıl boyunca hastalığından dolayı 13 gün tedavi gördüğü için bu kadar izin kullanabilmiştir. İçeride 156 gün yıllık izni varken defalarca yıllık izin talebinde bulunuyor her defasında personel yetersizliğinden dolayı izin verilmiyor. Kardeşim üniversite mezunu olup çölyak hastalığından dolayı yüzde 51 engelli raporuna sahiptir. 2020 yılından beri düzenli olarak yer değişikliği talebinde bulunmuştur. Her defasında yer değişiklik talebi red ediliyor. Defalarca kez Maçoğlu’na ve birimden sorumlu olan Ümit Kaya’ya ve birim müdürü ‘Benim hastalığımdan dolayı burada çalışmam elverişli değil’ diye dilekçe veriliyor. Her defasında red edildi. Yaşlı olan annem ve babam Maçoğlu’yla görüşmek istiyor fakat o da her defasında reddediyor. Yaşanan olay iş kazası değil, cinayettir” dedi.

Ne olmuştu?

12 Ocak’ta mesai saatleri içinde çöp kamyonundan düştüğü iddia edilen Çelikdemir, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve beyin kanaması geçirdiği belirtilmişti. Çelikdemir’in yakınları olaya tepki göstererek kazada ihmal olduğunu, Çelikdemir’in hasta olmasına rağmen iş yerinde mobbinge maruz kaldığını iddia etmişlerdi.

Dersim Belediyesi kazadan altı gün sonra açıklama yaparak idari soruşturmanın başlatıldığını belirtmiş ve şunları demişti: “Çalışma arkadaşımızın sağlığına kavuşması ile birlikte gerekli açıklama yapılacaktır. Yaşanan bu kaza olayının nasıl ve neden olduğu konusunda adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Belediyemizce de aynı gün idari tahkikat başlatılmış olup incelemeler devam etmektedir. Bizler belediye olarak acılı aileyi anlıyoruz. Bizim için elzem olan çalışma arkadaşımızın hayata tutunmasıdır. Belediye olarak her daim çalışma arkadaşımızın ve ailesinin yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz.”

(HABER MERKEZİ)