Dernek başkanlığından daire başkanlığına: IŞİD'i öven öğretmen KTÜ'ye atandı

KTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na getirilen Ömer Salimoğlu'nun IŞİD'i öven paylaşımları ortaya çıktı. Rektör Çuvalcı'nın yapılan itirazlara rağmen atamayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na getirilen Ömer Salimoğlu'nun IŞİD'i öven paylaşımları ortaya çıktı. Bener Cordan Ortaokulu'nda uzun yıllar müdür yardımcılığı yapan beden eğitimi öğretmeni Salimoğlu, 2012'de kurulan ve yurt dışından gelen öğrencilerle ilgili çalışmalar yapan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği'nde (KULDER) başkanlık yapıyordu. Salimoğlu'nun KULDER'e başkan olmasının ardından önü açıldı. Salimoğlu, 2022 yılının Ağustos ayında KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı tarafından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na vekaleten getirildi. Rektör Çuvalcı'nın yapılan itirazlara rağmen Salimoğlu'nun atamasından geri adım atmadığı ve önümüzdeki ayda asaleten atamanın gerçekleştirileceği öğrenildi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, KULDER Başkanı Ömer Salimoğlu iş birliği protokolü imzalarken.


'SİYASETEN DESTEKLENİYOR'

Salimoğlu'nun Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na atamasının yapılmasının ardından KULDER'den ayrıldığı fakat 'gölge başkan' olarak derneğin faaliyetlerinde halen etkin olduğu biliniyor. KULDER'e destek veren AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun eşi Gülderen Mumcu'nun da bu dernekte yönetici olduğu ve Salimoğlu'nun siyaseten desteklendiği iddia ediliyor. Paylaşımlarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde dosyası bulunan Salimoğlu'na herhangi bir işlem yapılmadığı biliniyor.

Ömer Salimoğlu ve AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu

2015 yılına ait Twitter paylaşımlarında IŞİD'i öven sözler kullanan Salimoğlu, ayrıca resmi nikaha karşı dini nikahı savunduğu tweetleri, İBDA-C örgütü lideri Salih Mirzabeyoğlu'nu tweetleri de bulunuyor.

Salimoğlu'nun tweetlerinde kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Süleyman Şah Türbesi olaylarını IŞİD'e bağlayan cahil beyinsizler. IŞİD daha o kadar küçülmedi. Kendi pisliklerinizle uğraşın. Başka kapıya."

"IŞİD ile EL Nusra lokal değil genel merkezli İslam devleti üzerine anlaşmışlar. Hayırlı olsun."

"Tarih tekerrürden ibarettir. Dava adamları ölünce değeri ve varlığı belli oluyor. İnsanlığımız ölse de bu dava asla ölmez. Mekanın cennet olsun Salih Mirzabeyoğlu."

"Resmi nikah kıyılamadığı için üzülme, biz de dini nikah yaparız."



ÖZLÜ: TERÖRE METHİYE DÜZENLERE ÖDÜL VERİLİYOR

Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, yapılan atamanın 'öğrencileri terör sevicilere emanet etmek olduğunu' söyledi. AK Parti iktidarında laiklik karşıtı olanların ödüllendirilmeye devam edildiğini dile getiren Özlü, şu sözleri kullandı:
"Laiklik karşıtı söylemlerle insanların bir yerlerde koltuk bulmaları üniversiteler gibi bilim yuvalarına bu tarz kişilerin yerleştirilmesi AKP iktidarında geçmişten bu yana devam ediyor. IŞİD seviciliği, laiklik karşıtlığının YÖK tarafından ödüllendirilmesi kabul edilemez. İktidarın seçimde en büyük propagandası terör söylemleriyken Türkiye tarafından kanlı bir terör örgütü olarak kabul edilen IŞİD'e methiyeler dizen bir şahsın KTÜ gibi güzide bir kuruma personel daire başkanı olarak atanması skandaldır. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir, sorumlular da açıklama yapmalıdır."