Galatasaray, Kadıköy'den lider ayrıldı

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in golüyle Fenerbahçe mağlup etti. Fenerbahçe ile puanını eşitleyen Galatasaray, averaj farkıyla liderliğe yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 24'üncü haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı konuk etti. 

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta eşitlik 54'üncü dakikada bozuldu. Fenerbahçe ceza sahasına sokulan Emre Kılınç'ın pasını ceza sahası çizgisindeki Mostafa Mohamed'e verdi. Rakibini çalımlayıp sağ ayağıyla şutunu çeken Mostafa Mohamed ağları havalandırdı.

Fenerbahçe'nin 75'inci dakikada kullandığı serbest vuruşta Ozan Tufan'la kafa vuruşuyla skora denge getirdi. Ancak VAR incelemesinin ardından hakem Cüneyt Çakır ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan galip ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray puanını 48'e yükseltti ve haftaya lider olarak giren Fenerbahçe'yle puanını eşitledi. Galatasaray averaj farkıyla liderliğe yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray 23'üncü haftada İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nü 3-0 yendiği maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Peter Etebo ve Ryan Babel yedeğe çekildi.
Teknik direktör Fatih Terim, derbide bu futbolcuların yerlerine Younes Belhanda ve Mustafa Muhammed'i görevlendirdi.
Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Emre Kılınç, Arda Turan, Henry Onyekuru ve Mostafa Mohamed ile başladı.

Galatasaray'ın yeni transferi Mostafa Mohamed, derbi maçta ilk 11'de görev aldı. Mısır kulübü Zamalek'ten kiralanan 23 yaşındaki santrfor, sarı-kırmızılı forma altında ilk 11'deki ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

Mostafa Mohamed geçen hafta ikinci yarıda oyuna dahil olduğu Başakşehir maçında penaltıdan bir gol kaydetti.

FATİH TERİM'DEN KÜFÜR TEPKİSİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, tribünlerde bulunan bazı kişilerin kendilerine küfür ettiğini söyledi.

“Belli ki federasyondan birileri yardımcı oluyor” diyen Terim, şöyle devam etti:

"Karşılaşmayla ilgili konuşmadan başka şeylerle ilgili konuşalım. Seyircisiz oynadığımız tahmin ediyoruz ama maalesef seyirci var, bayağı var. Localar da dolu. Takımımıza çıkarken küfürler, çalışanlarımıza küfürler, yardımcılarımıza küfürler... Hepsini tespit ediyoruz biz ama hiçbir temsilcinin hiçbir şey yaptığı yok. Ben cezalıyken, Ali Sami Yen'de yanımdaki locayı yardımcılarıma bile vermediler. Demek ki birileri yardımcı oluyor federasyondan, bayağı yardım ediyorlar. Önce onu bir halledelim. Hadi seyirci varken alıştık ama seyirci yokken Galatasaraylı futbolcu ve hocalara bu kadar hakaret, küfür etmeye kimsenin hakkı yok. 6222 varsa ki Galatasaray dün Bakanlığa, Futbol Federasyonuna ve Valiliğe resmi olarak müracaat etmiştir. Buna rağmen bu kadar galiz küfür ve hakaretler... Bu hiç hoş bir şey değil. Maçın neyini konuşacağız. Belli ki federasyondan birileri yardımcı oluyor." 

FENERBAHÇE SON 11'İNDE 2 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, son oynadıkları Atakaş Hatayspor maçının 11'ine göre kadrosunda 1'i zorunlu 2 değişikliğe gitti.

Genç teknik adam, ilk 11'de görevlendirdiği Mame Thiam'ın yerine Galatasaray karşısında ileri uçta Mbwana Samatta'ya şans verdi. Bulut, Atakaş Hatayspor maçında sakatlık yaşayarak oyuna devam edemeyen Luiz Gostavo'nun yerine ise Jose Sosa'yı görevlendirdi.

Erol Bulut, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada kalede yine Altay Bayındır'ı oynatırken, savunma dörtlüsü Nazım Sangare, Serdar Aziz, Attila Szalai ve Caner Erkin'den oluştu. Orta ikilide Ozan Tufan ile Jose Sosa'ya şans veren Bulut, bu oyuncuların önünde Mert Hakan Yandaş'ı oynattı. Hücumun kenarlarında Osayi-Samuel ile Enner Valencia'ya şans tanıyan Bulut, forvette ise Mbwana Samatta'yı sahaya sürdü.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, derbiye 4 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Luiz Gustavo, Marcel Tisserand, Dimitris Pelkas ve İrfan Can Kahveci, derbide kadroya alınmadı.

MESUT ÖZİL'İN İLK DERBİR HEYECANI 

Fenerbahçe'nin yıldız transferi Mesut Özil, sarı-lacivertli formayla ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Transferi uzun süre konuşulan Özil, Süper Lig'de ilk derbisine Galatasaray karşısında çıktı.

Özil'in yanı sıra Bright Osayi-Samuel ve Attila Szalai de ilk kez derbi heyecanını Galatasaray'a karşı yaşadı. (DUVAR-AA)