Depremzedelerin yerleştirildiği spor kompleksi uyuz salgınından boşaltıldı

Diyarbakır'da depremzedelerin yerleştirildiği Halit Gürsel Spor Kompleksi'nin uyuz salgınından dolayı boşaltıldığı, ilaçlama sonrası yeniden barınmaya açıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da depremzedelerin yerleştirildiği Halit Gürsel Spor Kompleksi'nin dün akşam saat 20.00 sıralarında ortaya çıkan uyuz salgınından dolayı boşaltıldığı öğrenildi. Spor kompleksi ilaçlama sonrası yeniden barınmaya açıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, salgından etkilendiği öne sürülen 5-6 vakanın tedavi altına alındığı ifade edildi. Alanda görevli kişiler, komplesin vaka sonrası boşaltılıp gerekli temizliğinin yapıldığını söylerken, kompleksten ayrılan depremzedelerin bir kısmının geri dönmediği belirtildi. 

'ÖNLEM ALINMAZSA BULAŞICI HASTALIKLARDA ARTIŞLAR OLABİLİR'

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Doktor Halis Yerlikaya, sağlıksız ortamlarda ve gerekli önlemlerin alınmaması halinde bulaşıcı hastalıklarda artışların olabileceğini belirtti. Özellikle içme ve temiz kullanım suyuna ulaşımın zorlaşmasıyla bu tür yerlerde, dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Yerlikaya, ilgili makamların gerekli koşulları sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Barınma, beslenme, tuvalet, temiz içme suyu ve hijyen konularında yaşanan sorunların bulaşıcı hastalıklara zemin hazırladığını vurgulayan Yerlikaya, Covid başta olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları, kızamık, uyuz, bit ve mantar gibi temasla bulaşan hastalıkların veya ishalle sonuçlanan hastalıkların görülebileceği uyarısında bulundu. 

'ÇÖPLERİN UYGUN BİÇİMDE TOPLANMASI GEREKİYOR'

Yaşanan sağlık sorunlarının önüne geçmek için su ve gıda temizliğinin önemine dikkati çeken Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti: “Toplanma alanlarındaki yetersizlikler bu tür hastalıklara zemin hazırlıyor. Çöplerin uygun bir biçimde toplanması, yaşam alanlarından atıkların bertaraf edilmesi gerekiyor. İnsanların yaşam alanlarının oluşturulmasına yönelik hızlı aksiyon alınması gerekiyor. Deprem bölgelerinde konteynerlerin hızlıca oluşturulması gerekiyor. Çadır kentlerde temizlik, ısınma ve barınmayla ilgili gerekli koşulların bir an önce oluşturulmasında yarar var. Ayrıca deprem bölgelerinde çöplerin toplanması kritik önemde.” (HABER MERKEZİ)