Depremlerin ardından Yunanistan'da 'imar affı' gündemi

Maraş merkezli depremlerin ardından yeniden gündeme gelen imar affı, Yunanistan'da da endişe yarattı. Kathimerini gazetesinde, 'dikkatlerin yasal hale getirilen yapılara çevrildiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin 15'incü gününde arama-kurtarma çalışmaları sona ererken, 'imar affı' tartışması komşu Yunanistan'da da gündeme geldi. Kathimerini gazetesinde, Yunanistan'da 1974'ten bu yana 2 milyondan fazla yapı için dokuz kez imar affı çıkartıldığı hatırlatıldı. 

'YÖNETMELİĞE UYGUN OLMAYAN 530 BİN YAPIYA İZİN VERİLDİ'

"Türkiye ve Suriye'yi vuran yıkıcı depremler, Yunanistan'da dikkatleri yeniden afla yasal hale gelen yüz binlerce yapıya ve bunların ne kadar sağlam olduğuna çevirdi" denilen haberde, "1974’ten beri Yunanistan devleti dokuz kere imar affı çıkardı. Bu imar aflarından 2 milyondan fazla bina faydalanırken yasa dışı yapılmış veya imar yönetmeliğine uygun olarak yapılmamış 530 bin binaya izin verildi" ifadelerine yer verildi. 

Devletin, 'yasalar kapsamında ödenen sınırlı cezalar üzerinden gelir elde etmeyi amaçladığını' yazan Giorgos Lialios, 'statik yeterlilik' için mühendis raporunun zorunluğu olduğunu ancak bu 'kaç rapor sunulduğunun bilmenin mümkün olmadığını' belirtti. (DIŞ HABERLER)