Depremin yedinci ayında gençler Hatay için pedalladı: Acımızı, öfkemizi unutmadık

Özgürlükçü Gençlik üyeleri, 6 Şubat depreminin yedinci ayında bölgedeki duruma dikkat çekmek için bisiklet turu düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de Özgürlükçü Gençlik üyeleri, 6 Şubat'ta Maraş merkezli meydana gelen depremin yedinci ayında yaşanan yıkıma ve bölgedeki sorunlara dikkat çekmek için bisiklet turu ve müzik dinletisi düzenlendi. Üzerinde "Acımız da büyük öfkemiz de", "Hatay'ı yeniden kuracağız" ve "Pedalları Hatay için çeviriyoruz" yazılı dövizler bulunan bisikletler ile Konak Vapur İskelesi'nde bir araya gelen gençler, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları attı.

‘ACIMIZI DA ÖFKEMİZİ DE UNUTMADIK’

Etkinlik öncesi yapılan açıklamada, “Özgürlükçü Gençlik olarak depremin ilk gününden itibaren Türkiye’nin birçok ilinden deprem bölgeleri ile dayanışmak için yaraları sarmak için, yıkılan kentlerimizi yeniden kurmak için ve hesap sormak için yola çıktık. Çıktığımız bu yolda acımızı da öfkemizi de unutmadık. Geçen 7 ayda bir an olsun yıkılan kentlerimizi terk etmedik. Depremin yedinci orada durum halen aynı. Hayatın normale döndüğüne ve halkın tüm ihtiyaçlarının karşılandığına dair açıklama yapıyorlar ancak durum böyle değil. Hatay’da insanlar hala çadırda yaşıyor, çadır arıyor ve su bulmaya çalışıyorlar” denildi. Açıklamada bu yıl Hatay’da yapılacak olan Özgürlükçü Gençlik Yaz Kampı’na da çağrı yapıldı.

Açıklamanın ardından gençler, bisikletlerle Alsancak’a doğru hareket etti. Bisiklet turunun ardından ise Alsancak Vapur İskelesi’nde forum ve müzik dinletisi yapıldı. (DUVAR)