Depremin üçüncü yılında yaşamını yitirenler anıldı: Adalet mücadelemiz devam edecek

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde yaşamını yitiren 117 kişi anıldı. Anmada adalet mücadelesinin devam edeceği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden üç yıl geçti. İzmir Barosu depremde yaşamını yitiren 117 kişiyi andı. Baro üyesi avukatlar ve depremde yakınlarını kaybedenler, Bayraklı’da bulunan Baro Bahçe’de bir araya geldi. Burada açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, depremin bu ülkenin bir gerçeği olduğunun altını çizerek, bu acı gerçeğin 6 Şubat depreminde de yaşandığını dile getirdi. Yılmaz, “Ne yazık ki hep söylüyoruz, deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. Ama binanın yanında başka şeylerde öldürüyor, ihmal, liyakatsizlik, denetimsizlik, hepsi bir araya geldiği zaman can kaybı daha da artmaya devam ediyor” dedi.

İzmir Depremi sonrası yargılama sürecine de değinen Yılmaz, “Tutuklu sanık kalmadı. Rızabey apartmanı davasında bizler dosyanın esas hakkında mütalaa için savcıya verilmesini beklerken sayın heyet yeni bir bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi ve duruşma 9 Şubat’ta ertelendi. Bütün meslektaşlarımı buradan 9 Şubat’ta yapılacak duruşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Yılmaz, sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini de ifade etti.

‘ADALET MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Açıklamanın ardından depremde yıkılan Rızabey apartmanı önüne yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonrası apartman önünde yakınlarını kaybedenler yaşadıklarını anlattı.

Çocukları Lena ve Vera’yı depremde kaybeden Nilay Yücel, Bayraklı ve Büyükşehir Belediyesi’ne sorumluluklarını yerine getirmedikleri gerekçesiyle tepki gösterdi. Emine Yücel ise “Suçlular dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Bizim canlarımız ise mezarlara hapsedildiler. Rızabey apartmanı yargılaması tüm deprem dosyaları için emsal oluşturacak bir dosyadır. Bu hukuk mücadelesinden çıkacak yargı kararı ülkemizde deprem adı altında yaşanan katliamlara emsal oluşturacaktır. İnsan hayatı yerine beton sevdalılarının rantlarını koruyan, suçlarına ortak olan, siyasiler, kamu görevlileri, yargı mensupları, ölen her canın ve bundan sonra ölecek her canın asıl sorumluları sizlersiniz, sizleri takip edip, teşhir etmek de bizim boynumuzun borcudur. Adalet mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Etiketler Deprem ikinci yıl anma