Depremin ardından Elazığ köyleri: Giden gelen yok...

Sivrice'de 27 Aralık'ta meydana gelen 5.3'lük depremin ardından birçok köy evi ağır hasar gördü. Bu ana kadar herhangi bir yetkili kurumun köylerinde incelemelerde bulunmadığını söyleyen gazeteci Yasin Kobulan, "Sadece iki jandarma geldi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 27 Aralık günü 5.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Köylerdeki birçok evde hasar oluştu. Gazeteci Yasin Kobulan, depremin yaşandığı Sivrice'nin Güney Köyü'ne şu ana kadar iki jandarma haricinde gelen hiç bir yetkili olmadığını söylerken birçok evde ağır hasar oluştuğunu belirtti.

'GEÇMİŞ OLSUNA GELEN BİLE OLMADI'

Depremin ardından köye sadece iki jandarmanın geldiğini belirten Kobulan hasar oluşan evlerin fotoğraflarını paylaştı. Kobulan şunları söyledi: "Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 27 Aralık günü 5.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. depremin yaşandığı Sivrice'nin Güney Köyüne şu ana kadar iki jandarma haricinde gelen hiç bir yetkili olmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yaptığımız başvuruya da şu ana kadar herhangi bir yanıt verilmiş değil. 20 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde de evlere az hasarlı raporu verilmişti. Akrabalarım dışında başka evlerde de hasar var. Ancak kimsenin uğradığı yok. Geçmiş olsuna gelen bile olmadı." 

Etiketler elazığ deprem köy