Depremde yıkılan iş yerinin enkazında gümüş takılarını arıyor

Hatay'ın Antakya ilçesindeki gümüşçü dükkanı yıkılan Sertaç Bozkurt, iş yerinin enkazındaki takılarını arıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Antakya ilçesinde büyük hasara neden olan Maraş merkezli depremin ardından gümüşçü dükkanı yıkılan Sertaç Bozkurt, iş yerinin enkazında kalan gümüş takılarını arıyor. Bozkurt, “Gümüş işi yapıyorum şu an hepsi enkaz altında. Tek tek ürünlerimi toplamaya çalışıyorum" dedi.

DHA'nın haberine göre, depremin üzerinden geçen zamanın ardından bazı noktalarda iş yeri sahipleri gelip dükkanlarını kontrol etmeye başladı. Alanda gümüşçü dükkanı bulanan Sertaç Bozkurt da taşları kaldırıp tek tek kontrol ederek bulduğu gümüşleri kutunun içerisine topluyor.

'TOPRAĞIN ALTINDAN ÜRÜNLERİMİZİ TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Yaşadıklarının çok zor olduğunu belirten Sertaç Bozkurt, “4-5 gün boyunca ailelerimizi, dostlarımızı enkaz altından çıkarmakla ve defnetmekle uğraştık. Şimdi biraz daha hayat gailesi başladı. Hayat devam edeceği için ekmeğimizi taştan çıkarmaya çalışıyoruz. Toprağın altından eşyalarımızı ürünlerimizi toparlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hayatını tekrar kurmak için mücadele ettiğini söyleyen Bozkurt, “Deprem gününden kurtulmuş değiliz, hala yaşamaya devam ediyoruz. Evimiz yıkılmadı ancak çok dostumuzu kaybettik. Birçoğu evsiz kaldı. Zor saatler geçirdik. Şoku da hala atlatamadık. Şu an sadece hayatta kalma çabası içerisindeyiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler deprem antakya gümüş