Depremde gönüllü çalışan doktora soruşturmaya tepki: Teşekkür edin

İstanbul Tabip Odası, deprem bölgesinde gönüllü çalışan Dr. Sosın Fisli hakkında başlatılan soruşturmaya tepki göstererek “Fisli’ye büyük haksızlık yapılıyor, soruşturma değil teşekkür edin” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tabip Odası (İTO), deprem bölgesinde İstanbul Tabip Odası gönüllüsü olarak sağlık hizmeti sunduğu süreçte hakkında soruşturma başlatılan ve aynı zamanda kendisi de depremzede olan Dr. Sosin Fisli’nin yanında olduğunu bildirdi. Dr. Sosin Fisli'ye soruşturma açmak yerine teşekkür edilmesi gerektiği belirtilen İstanbul Tabip Odası açıklamasında, "Halen görev yaptığı Heybeliada Aile Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmaları nedeniyle hastaları olan Ada halkı tarafından da takdir edilen Dr. Sosin Fisli’ye açılan bu vicdandan yoksun soruşturmanın sonlandırılmasını ve meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" denildi. 

ANKA'nın haberine göre İstanbul Tabip Odası Yönetimi, deprem bölgesinde İstanbul Tabip Odası gönüllüsü olarak sağlık hizmeti sunduğu süreçte hakkında soruşturma başlatılan ve aynı zamanda kendisi de depremzede olan Dr. Sosin Fisli’nin yanında olduğunu bildirmek üzere basın toplantısı düzenledi. 

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan tarafından okunan basın açıklamasında şunlar dile getirildi:

1000'İ AŞKIN MESLEKTAŞIMIZ DEPREM BÖLGESİNE GİTMEK İÇİN BAŞVURDU: "İstanbul Tabip Odası olarak 6 Şubat depreminin olduğu günden başlayarak Adıyaman ve Hatay illerindeki sağlık hizmetlerini desteklemeye yönelik faaliyetlerimiz halen sürdürülmektedir. Bu çerçevede açtığımız konteyner bağış hesabına gelen bağışlarla her iki şehre kurduğumuz konteyner parklarımızda gönüllü hekim havuzumuzdan meslektaşlarımızı belirli sürelerle görevlendirmeye devam ediyoruz. Bilindiği üzere depremin ilk haftası İstanbul Tabip Odası gönüllü hekim başvurusu almaya başladık ve ilk birkaç gün içerisinde listemize 1000'i aşkın meslektaşımızın, deprem bölgesine gitmek için başvurduğunu mutlulukla gördük. İşte bu yüzlerce meslektaşımızdan biri de Dr. Sosın Fisli arkadaşımızdır.

HEKİMLİK MESLEĞİNİN ÖZÜNDE OLAN BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMİŞTİ: Dr. Sosın Fisli, depremin ilk günü hem meslek odamıza hem de bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne deprem bölgesinde çalışmak, yardım etmek istediğini belirtmiştir. Bu talebinin meslek örgütümüzce değerlendirilmesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden telefonla gelen olumlu yanıttan sonra Adıyaman’a gönüllü görevli olarak gitmiştir. Dr. Sosın Fisli, görevli olarak gittiği Adıyaman’da depremin ilk günlerinden başlayarak İstanbul’daki asıl görev yerine dönene kadar, İstanbul Tabip Odası’nın diğer gönüllü hekimleriyle birlikte, hekimlik mesleğinin özünde olan büyük bir özveriyle depremzede vatandaşlarımıza hizmet etmiştir. Ailesi de deprem bölgesinde ikamet ettiğinden, aynı zamanda bir depremzede olan Dr. Sosın Fisli’ye İstanbul Tabip Odası olarak geçmiş olsun diyor, deprem bölgesinde gönüllü bir meslektaşımız olarak yaptıkları için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.

SOSIN FİSLİ’YE AÇILAN BU VİCDANDAN YOKSUN SORUŞTURMANIN SONLANDIRILMASINI İSTİYORUZ: Bütün bu yaşananların sonunda, kendisine gösterilmesi gereken fazlasıyla hak ettiği, şükran dolu bir yaklaşım iken, Sağlık Müdürlüğü’nün Dr. Sosın Fisli’ye karşı yaklaşımı, bırakın teşekkür etmeyi ve ödüllendirmeyi bilakis soruşturma açarak cezalandırma yoluna gitmek olmuştur. Sağlık Müdürlüğü’nün, bir kamu otoritesi olarak, depremzede meslektaşlarımıza destek sunması, onlara yaşanan bu felaket karşısında yalnız olmadıklarını hissettirmesi gerekirken; depremzede olan ve bölgede gönüllü/görevli hizmet veren Dr. Sosın Fisli’ye soruşturma açmak suretiyle mesleki deontolojiden uzak ve aynı zamanda vicdandan yoksun bir tutum sergilediğini üzüntüyle görmekteyiz. İstanbul Tabip Odası olarak, halen görev yaptığı Heybeliada Aile Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmaları nedeniyle hastaları olan Ada halkı tarafından da takdir edilen Dr. Sosın Fisli’ye açılan bu vicdandan yoksun soruşturmanın sonlandırılmasını ve meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."