Deprem soruşturmalarında 83 tutuklama

Depremden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda 83 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş depremlerinde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik yapıldığı belirlenen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda, 309 kişinin sorumlulukları tespit edildi. Yakalanan 83 kişi çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 62 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca 8 kişi hakkında yakalama kararı, 69 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Halen 18 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 10'unun hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, 4 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 24 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hırsızlık, yağma, nitelikli dolandırıcılık olaylarıyla ilgili de 319 olayla ilgili 243 kişi belirlendi. Bu şüphelilerden 152'si çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 31 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi.

29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 4 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 8 şüpheli ise halen gözaltında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)