Deprem jeneratörlerini depoda saklayan genel sekreter görevden alındı

Maraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine göndermek üzere alına 7 jeneratörü depoda sakladığı ortaya çıkan Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 11 şehirde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Tunceli İl Özel İdaresi’nin, Adıyaman'da kullanılmak amacıyla aldığı jeneratörleri kendi deposunda sakladığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre kurum içerisinde yapılan iç yazışmalara göre Adıyaman'dan alınan 7 adet jeneratörden birinin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

GENEL SEKRETER GÖREVDEN ALINDI

Olayla ilgili soruşturma devam ederken arama kurtarma çalışmaları için jeneratör talebinde bulunan ancak jeneratörleri kayıt dışı bir şekilde İl Özel İdaresi ambarında muhafaza ettiği ileri sürülen Tunceli Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım izne çıkartılmıştı. Yıldırım'ın genel sekreterlik görevinden alınarak Valilik bünyesindeki İl Sosyal Örgüt ve Proje Müdürlüğü’ne atandığı öğrenildi.

'BAKANLIK DOĞRU BİR KARAR ALDI'

Yıldırım'ın genel sekreterlik görevinden alınmasının doğru bir karar olduğunu belirten CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, şunları aktardı:

“Özel idare müdürünün depremzedeler için elzem olan hayati can kurtarmak için büyük bir öneme sahip olan jeneratörleri alıp gizli bir şekilde Tunceli'ye getirmesi yüz kızartıcı vicdansızca bir olay değerlendiriyorum.

Bu olayı ortaya çıkaran ve bu kişiyi görevinden alan bakanlığımız çok yerinde ve doğru bir karar aldı. Tunceli’mize böyle bir genel sekreterin yakışmadığını ifade etmek istiyorum.” (HABER MERKEZİ)