Deprem bölgesinde yeniden ilaç katkı payı alınmasına tepki

SGK’nin deprem bölgesindeki insanlardan ilaç katkı payı almaya başlamasına tepki gösteren SES Adıyaman Şube Eşbaşkanı İbrahim Aydın yetkililere seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adıyaman Şubesi, 6 Şubat depremlerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) deprem bölgesinde yaşayan yurttaşları muaf tuttuğu ilaç katkı payını 1 Aralık itibariyle tekrardan almaya başlamasıyla ilgili açıklamada yaptı.

Sendikanın faaliyetlerini sürdürdüğü konteynerde yapılan açıklamada konuşan SES Şube Eşbaşkanı İbrahim Aydın, deprem bölgesinde yaşayan insanların yaşam koşulları düzeltilmeden SGK’nin ilaç katkı payını tekrardan almasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, depremden etkilenen kentte halkın yüzde 70’inin konteynerlerde yaşadığına dikkat çeken Aydın, “Şuan şehrin konteynerlerde yaşam başlı başına bir sorun. Hijyen ortamı yok, ısınma problemi var. Şehirde temiz suya ulaşım sorunu var, temel insani ihtiyaçlara ulaşım sorunu var. Şuan şehirde ciddi bir yıkım var. Bu yıkımlar toz bulutu oluşmasına neden oluyor. Bütün bu sorunlar hastalıkların çıkmasına zemin hazırlıyor. Depremle birlikte birçok insan engelli duruma geldi. Sağlıklı yaşam ortamı oluşana kadar ilaç katkı payının alınmaması gerekiyor” dedi. 

'SAĞLIKLI ORTAM OLUŞANA DEK KATKI PAYI ALINMAMALI'

Deprem bölgesindeki insanların alım gücünün düştüğünü de ifade eden Aydın, “Depremlerde birçok insan ev ve işyerini kaybetti. Dolayısıyla insanların alım gücü de düştü. Bu uygulama, insanları kaderiyle baş başa bırakmaktır. Depremin mağduriyeti halen devam ediyor, doğru uygulamalarla insanlara destek olmak gerekiyor. SGK ve yetkililere buradan sesleniyoruz. Deprem bölgesinde yaşayan insanların sağlıklı bir yaşam ortamı oluşmadan ilaç katkı payının alınmamasını istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)