Deprem bölgesinde dolu ve sağanak: Çadırları, evleri su bastı, araçlar yolda kaldı

Maraş merkezli iki büyük depremden etkilenen illerde bu kez de yağış nedeniyle halk mağdur oldu. Adıyaman, Maraş, Malatya, Urfa ve Hatay’da çadırları, evleri ve iş yerlerini su bastı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - 6 Şubat’ta Maraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerde dolu ve sağanak yağmur etkili oldu.

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı deprem bölgesinde akşam saatlerinden itibaren yağış başladı. Bugün de süren yağış yer yer sağanak olarak seyrederken bazı yerlerde doluya dönüştü.

Adıyaman, Maraş, Malatya, Urfa ve Hatay’da etkili olan yağış, deprem nedeniyle çadırlarda kalan yüzlerce insanı etkiledi.

'ÖLÜRSEK KİMSE KADER DEMESİN'

15 Mart’ta yaşanan sel baskınlarından sonra halen yeterli önlemlerin alınmadığı Adıyaman'da, şiddetli dolu ve sağanak yağmur sonrası çadırlarda su baskınları meydana geldi.

Adıyamanlı bir depremzede, sosyal medya hesabında su içinde kalan çadırları paylaşarak, "İnternet yok alt yapı yok, göz ardı ediliyoruz gene ölürsek kimse kader demesin..! Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Geçtiğimiz ay ardı ardına iki kez selin meydana geldiği Urfa’da da sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde evleri su bastı.


Urfa’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış Halfeti, Bozova, Akçakale ve Eyyübiye ilçelerinde cadde ve sokaklar göle döndürdü. Özellikle Halfeti’de büyük hasar meydana geldi.

MARAŞ'TA MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Urfa'nın Akçakale ilçesinde de dolu yağdı.

Dolu ve sağanak yağışın etkili olduğu bir başka kent de Maraş’tı. Yağışla beraber yolları su bastı.

Dulkadiroğlu ilçesinde ise misket büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu ile beraber sağanak yağışlarının da etkili olduğu bölgede ara sokaklar ve ana yollarda su birikintileri oluştu.

Bazı yerlerde temiz su boruları ile kanalizasyon gideri patladı. Ana caddelerde biriken su nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

Malatya’da da merkez ilçeler olan Yeşilyurt ve Battalgazi ilçesinde yağış nedeni ile yolları su bastı.