Denizli’de mafya siyaset ilişkisine fenerli protesto

Denizli’de bir grup, Sedat Peker'in dile getirdiği mafya siyaset ilişkine karşı fenerli protesto düzenledi. Eyleme katılan Avukat Yıldırım Aycan “Karanlığın üstüne ışıklarla gitmemiz gerekiyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ – Suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker’in videoları ile ortaya attığı iddialar sonrası gündeme gelen mafya ve siyaset ilişkisi Denizli’de protesto edildi.

GÜNDÜZ VAKTİ FENER YAKARAK YÜRÜDÜLER

Denizli’de önceki dönem CHP il başkanlarından olan Avukat Yıldırım Aycan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Sürekli karanlığa karşı ışık yakacağım” diyerek Bayramyeri Meydanı’ndan Delikliçınar Meydanı’na kadar fenerle yürüme çağrısı yaptı. Aycan, pazartesi günü saat 12.00-13.00 arasında fener yakarak yürüdü. Avukat Aycan, vatandaşların merakları bakışları arasında yürüyüşünü yaparken yaklaşık 30 kişilik bir grup da yürüyüşe katıldı. Vatandaşlardan zaman zaman alkışlar ile destek alan Aycan

Yıldırım Aycan

“Mustafa Kemal’in kurduğu devlette, organize suç örgütlerinin lideri konuşuyor, halk susuyor. Bu duruma katlanmak açıkça onurumu kırıyor. Şunu herkes bilsin. Birinin yeter demesi yetmez. Halkın yeter demesi gerekir. Kırmadan, yıkmadan, kardeşçe omuz omuza güzel günlere ışık yakmamız gerekiyor” diye konuştu. Aycan’a eşlik edenler de karanlık güç ilişkilerine tepki göstermek ve ülkenin savcılarını göreve davet etmek için yürüyüşe katıldıklarını söyledi.

 

 

‘AYDINLIK YÜREĞİMİZLE KARANLIKLARIN ÜZERİNE GİDELİM’

Yürüyüş sonrası Aycan, “Artık yeni bir şeyler yapmamız gerekiyor. Karanlığın üstüne ışıklarla gitmemiz gerekiyor. Gelin dostlar, Diyojen gibi gündüz vakti elimizde fenerle dolaşalım. Güneşin yetmediği yerde aydınlık yüreğimizle karanlıkların üzerine gidelim” diye konuştu. Aycan, her hafta farklı bir şekilde fener kullanarak protestosunu sürdüreceğini söyledi.