Denizli'de başhekim Ahmet Bacanlı korona virüsü nedeniyle vefat etti

Denizli'de Özel Cerrahi Hastanesi Başhekimi, Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bacanlı korona virüsü nedeniyle vefat etti. TTB, paylaştığı başsağlığı mesajında Covid-19'un meslek hastalığı kabul edilmesi talebini yineledi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Denizli’de korona virüsü (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı artıyor. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. İlyas Çelik'in ardından bir ölüm haberi de Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nden geldi.

Hastanenin Başhekimi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bacanlı korona virüsü nedeniyle vefat etti. Denizli Devlet Hastanesi’nin eski başhekimi olan Bacanlı, 53 yaşındaydı.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Bacanlı bir süre önce bir hastasından korona virüs kaptı. Tedavi altına alınan Bacanlı korona virüsünü yendi ve son yapılan testinin negatif çıkmasıyla taburcu olmaya hazırlanıyordu.

Taburcu işlemleri devam ederken pazartesi günü yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren Ahmet Bacanlı hemen ameliyata alındı ve bir dizi ameliyat geçirdi. Bacanlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dr. Bacanlı Denizli Devlet Hastanesi’nde 2001-2003 yılları arasında Başhekim olarak görev yapmıştı.

'COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLSİN'

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) Meclisi, “ölüyoruz” etiketiyle yaptığı paylaşımda Bacanlı'nın ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diledi.

Türk Tabipler, Birliği (TTB) ise “TTBHaklı” ve “Yönetemiyorsunuz” etiketleriyle yaptığı açıklamada, Bacanlı'nın yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dilerken Covid-19'un meslek hastalığı kabul edilmesi talebini yineledi.