Denizli'de 21 aylık bebek işkence edilerek öldürüldü

Denizli’de 21 aylık bebek yaşadığı evde ölü bulundu. Otopside, vücudunda darp ve izmarit izleri bulunan bebeğin sistematik fiziksel şiddetten dolayı öldüğü belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

Mükerrem Yollu

DENİZLİ - Denizli’nin Pamukkale ilçesinde dün gece Murat Aslan Kılıç adındaki 21 aylık bebek ölü bulundu. Komşuların evden gelen ağlama sesleri dolayısıyla yaptıkları ihbar sonucunda eve gelen ekipler; 21 aylık bir bebeğe ait ceset buldu.

Aynı zamanda evde 5 yaşındaki S.Y.K. ve 9 aylık E.K. olmak üzere iki çocuk daha bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri müstakil evde detaylı inceleme başlattı. Evde bulunan diğer iki çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

SİSTEMATİK OLARAK FİZİKSEL ŞİDDET GÖRMÜŞ

Murat Aslan Kılıç’ın cesedi Ootopsi için Antalya Adli Tıp Morguna kaldırıldı. 6 saat süren otopsi işlemi sonucunda Kılıç'ın sistematik şekilde gerçekleştirilen fiziksel şiddet sonucunda hayatını kaybettiği belirlendi.

Olay sırasında sevgilisi ile kayıplara karıştığı iddia edilen anne Güler Kılıç (27) polis ekiplerinin aramaları sonucunda saklandığı apartta bulundu. Kılıç ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınırken, baba Kılıç’ın ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayanlar, eve daha önce narkotik operasyonlarının gerçekleştirildiğini ve eve çok fazla kişinin girip çıktığını söyledi. Daha önce şikayette bulunduklarını mahalleliler, çocukların bakımsız kaldığını da iddia etti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili açıklamasında "26 Ocak 2023 tarihinde Denizli ili Merkezefendi ilçesinde 2021 doğumlu M.A.K. isimli çocuğun ikametinde ölü bulunması olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili ölen çocuğun annesi gözaltına alınmıştır. Aynı evde bulunan 2018 doğumlu S.Y.K. ve 2022 doğumlu E.K. isimli diğer kardeşler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edilerek koruma altına alınmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Etiketler Denizli Merkezefendi