Denizli esnafı tepkili: Bıçak kemiğe dayandı

Denizli Lokantacılar Odası, pandemi nedeniyle kapalı olan işletmelerinin açılması için sosyal medyada kampanya başlatacaklarını duyurdu. "Ocağımızı söndürmeyelim” etiketi ile 22 Ocak Cuma günü Twitter’da yapacakları çalışmaya destek isteyen Oda Başkanı Osman Üçgül "Bıçak kemiğe dayandı, dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Korona virüsü salgını sürecinde kapatılan lokanta ve kafelerin açılmasını isteyen işletmeciler, yasakların kalkması için çağrıda bulundu. Denizli Lokantacılar Odası, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada kamu kurumları, alışveriş merkezleri ve pazarlar açıkken lokantaların kapalı kalmasına tepki gösterdi.

'BENİM İŞLETMEM NEDEN KAPALI'

Osman Üçgül

Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, “HES kodu ile uçağa biniliyor, alışveriş merkezine giriliyorsa, çarşı pazar açıksa, toplum ulaşım devam ediyorsa benim işletmem neden kapalı? Bugüne kadar fısıltı gazetesinde 15 Ocak'ta işletmeler ile ilgili açılış tarihi verileceği yönünde bilgiler dolaştığı için sustuk, ama dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

TWİTTER'DA GÜNDEME GETİRECEKLER

Üçgül, “İşletmelerimizin 30 Ocak 2021’de açılması talebiyle, 22 Ocak Cuma günü Twitter’da #ocağımızısöndürmeyelim etiketi ile sesimizi duyuruyoruz. Bu çağrımızın sesini daha da çok duyurabilmek için tüm esnaflarımızı sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yapmalarını rica ediyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinde insanlar benzer talepler için sokağa döküldü. Biz bu duruma gelmeden sesimizi duyurmak için sosyal medyayı seçtik. Derdimiz siyasal veya ideolojik değil, derdimiz sadece ekmeğimiz” dedi.

'BIÇAK KEMİĞE DAYANDI'

Kira, Bağkur, SSK, vergi gibi giderlerin ve ürünlere getirilen zamların altından kalkamadıklarını söyleyen Üçgül "Kira ve devlete yaptığımız ödemeler devam ederken, işletmelerin bu duruma daha fazla dayanması imkansız. Eğer makul adımlar atılmazsa işletmeler batacak, işsizlik katlanacak. Süt ve süt ürünleri yüzde 25 zamlandı, sadece paket servis yaparak ayakta durmamız imkansız. Evet tüm dünyayı etkileyen bir salgından söz ediyoruz. Ama salgının tüm yükü bizlerin omuzlarına yüklenmemeli. Denizli esnafı için artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Hiç birimizin dayanacak gücü kalmadı. HES ve masalar arası mesafe zorunluluğu başta olmak üzere gereken önlemler alınarak işletlemerimizin bir an önce açıklamasını istiyoruz" sözleri ile taleplerini dile getirdi.