Denizi olmayan Tokat’tan dünyaya balık ihracatı

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, denizi olmayan Tokat’tan Rusya’ya 14 ton balık ihracatının yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Taner Yeşilsu

TOKAT - Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Erbaa ilçesindeki balık üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Çelik, denizi olmayan Tokat’ta balık ihracatının yapılmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

RUSYA VE AVRUPA'YA SOMON İHRAÇ EDİYORUZ

Balıkçılığa, 1992 yılında dedesiyle birlikte balık tutarak başladığını ifade eden üretici Ahmet Alpoğlu, “Babamla 2005 yılında Almus ilçesinde balık üretim tesisi açtık. İlk yıllarımız alabalık üretimiyle başladı ve daha sonra kendimizi geliştirip somon balığı üretimine geçtik. Buradaki tesisimizin ardından 2020 yılında Erbaa Tepekışla tesislerimizi kurduk ve burada da somon balığı üretmeye devam ediyoruz” dedi. 

Ahmet Alpoğlu

Yıllık 3 bin ton balık ürettiklerini bunun bin tonunu ihraç ettiklerini belirten Alpoğlu,  şu bilgileri verdi: “Ürünlerimizi başta Almanya, Hollanda, Fransa, Danimarka gibi Avrupa ülkeleri ile Rusya’ya gönderiyoruz. İç piyasada ise yüzde 80 somon ve alabalık olmak üzere 2 bin tonunu balık halleri ve süper marketlere satıyoruz.”