Deniz Tortum ve Kathryn Hamilton imzalı ‘Our Ark’, DokuFest’te yarışacak

Deniz Tortum ve Kathryn Hamilton’un birlikte yazıp yönettikleri kısa belgesel “Our Ark”, 21. DokuFest'te yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve sanatçı Deniz Tortum ile sanatçı Kathryn Hamilton’ın birlikte yazıp yönettikleri "Our Ark", belgesel ve kısa sinemanın en önemli festivallerinden sayılan DokuFest’in uluslararası kısa belgesel yarışmasında gösterilecek. "Our Ark", dünyadaki her hayvanın 3 boyutlu kopyalarını tutan bir şirketin çalışmalarından yola çıkıyor.

Kurgusunu Sercan Sezgin'in, ses tasarımını ve müziklerini Alican Çamcı'nın yaptığı filmin yapımcılığını ise Fırat Sezgin’in üstleniyor. Türkiye’de ilk kez Nisan ayında 41. İstanbul Film Festivali kapsamında seyirciyle buluşan ve festivalin ulusal yarışmasında En İyi Kısa Film seçilen "Our Ark", dünya prömiyerini Imagine Science Film Festivali’nde yaptı. Film, IDFA - Amsterdam Belgesel Film Festivali, IDFA - Amsterdam Belgesel Film Festivali, Hot Docs, BAMPFA, Museum of the Moving Image (MOMI), True/False Film Festivali, Environmental Film Festivali, Buenos Aires Festivali (BAFICI), Glasgow Kısa Film Festivali’nin de aralarında olduğu birçok önemli festivalde ve müze programında izleyicilerle buluştu.

Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen ve bu yıl 21.si yapılacak DokuFest, 5-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)