Deniz Poyraz doğum gününde mezarı başında anıldı

HDP İzmir il binasına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz, doğum gününde mezarı başında anıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl örgütüne 17 Haziran 2021’de gerçekleşen saldırıda katledilen Deniz Poyraz, doğum gününde Buca Kaynaklar'da bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Deniz Poyraz'ın ailesi, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, mezarlıkta konuşan Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, “Sadece Deniz'le değil bütün şehitlerle onur duyuyorum. Bir insan haksız yere, kalleşçe öldürüldüğü zaman unutulmuyor. Hiçbir zaman kalbimizden çıkmayacak. Doğum günün kutlu olsun” dedi. 

'YOLDAŞIMIZIN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDERİZ'

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, katliama ilişkin yargılamada sadece Onur Gencer hakkında ceza verilmesine değindi. Bu kararı verenlerin katliamın suç ortağı olduklarına dikkati çeken Piroğlu, “Tarihimiz bu katliamlarla dolmaya devam ediyor. Paris’te de saldırılar ve bu çeşit diz çöktürme çabaları, yoldaşlarımızı katlederek, kaybederek, suikastlar düzenleyerek bize bir bütün olarak mücadelemize diz çöktürmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

HDP ve Kürt halkına yönelik saldırıların, siyasetin önünün alınmak için yapıldığının altını çizen Piroğlu, “Bu saldırılarla diz çökmeyiz, yoldaşımızın bıraktığı yoldan devam ederiz. Çünkü tarihimiz direngenliğin tarihi. Artık bu faillerin açığa çıkarılması gerekiyor. Arkasındaki odaklar ve bunların siyasi hedefleri ortaya çıkarılmak zorunda. Çünkü bu çıkarılmadığı sürece bu ülke saldırıların tehdidi altında olmaya devam edecek. Katillerden hesap sorarak ülkenin aydınlık geleceğini hep birlikte kuracağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler deniz poyraz hdp izmir