Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ölüm yıl dönümlerinde anılıyor

Üç Fidan olarak anılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilmelerinin üzerinden 51 yıl geçti. Üç Fidan için bugün çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 68 Kuşağı’nın liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972’de idam edildi. Ölümlerinin üzerinden 51 yıl geçen üç isim, bugün düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Üç Fidan, bugün İstanbul Dolmabahçe’de ve Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anılacak. Üç Fidan için pek çok kentte da anma yapılacak:

Adana Çukurova Belediyesi’nin Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için yaptırdığı Üç Fidan Parkı, bugün saat 14.00’te törenle açılacak.

SOL Parti İzmir İl Örgütü de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölümlerinin yıl dönümü olan bugün İzmir Narlıdere’de Bağımsızlık Yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüş Narlıdere Semt Polikliniği önünde başlayacak ve SOL Parti Seçim Bürosu önünde sona erecek. Saat 16.00’da başlayacak Bağımsızlık Yürüyüşü'ne SOL Parti MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Adayı Alper Taş da katılacak. Yürüyüşün ardından Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda saat 17.00’de Ali Asker konseri düzenlenecek.

İzmir Bayraklı’da yarın düzenlenecek etkinlikte ise Gezmiş’in hayatını anlatan belgesel gösterimi sunulacak ve Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, kardeşini anlatacak. Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından organize edilen, Bayraklı Belediyesi tarafından desteklenen etkinlik sonunda da anma konseri düzenlenecek.

Bursa’da ise Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı Üç Fidan Gençlik Parkı’nda anılacak. (HABER MERKEZİ)