'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' olan Yassıada'daki otelin kral dairesi 70 bin lira

Çehresi değiştirilerek törenle açılan Yassıada'da kurulan Katre Island Hotel'in kral dairesinin bir gecelik konaklama ücreti 70-76 bin TL arasında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adı ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak değiştirilen ve çehresi değiştirilerek törenle açılan Yassıada’da, oda ve borsaların ortaklığıyla kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete girdi. Otel’de kral dairesinin bir gecelik konaklama bedeli 70 bin liranın üzerinde.

27 Mayıs darbesinin ardından Demokrat Partililerin (DP) yargılandığı Yassıada'nın adı 2013’te 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' olarak değiştirilmişti. 2015 yılında başlanan çalışmalarla çehresi değiştirildikten sonra darbenin 60. yıl dönümünde törenle açılmıştı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılmıştı.

EN DÜŞÜK FİYAT 1200-1400 TL

Bu yapılardan biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş’nin sahibi olduğu “Katre Island Hotel” hizmete girdi. 125 odalı otel rezervasyonlarının yapıldığı sitelerde yer alan bilgilere göre, otelin en pahalı odası olan 450 metrekare büyüklüğündeki kral dairesinin gecelik fiyatının ise 70-76 bin lira arasında değiştiği görüldü. Otelde konaklamak için en düşük fiyatlı odanın ise 1200-1400 lira arasında değişiyor.

yassiada
Yassıada'da 2015k yılında itibaren çok sayıda yapı inşa edildi.

 

Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun idama mahkûm edildiği ada, ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak ilan edildikten sonra Mayıs 2019'da imara açılmıştı. Adada, yargılamaların yapıldığı mahkeme salonu da 27 Mayıs Müzesi'ne dönüştürülmüştü. Ayrıca 600 kişilik Adnan Menderes Kongre Merkezi'nin yanı sıra cami, 125 odalı otel, kütüphane, sergi salonu, seyir terasları ve park yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)