Demokrasi için Hukukçular: Yargıtay'ın aymazca tavrı, yargının iflasının ilanıdır

Demokrasi için Hukukçular, ihlal kararına rağmen Can Atalay'ın tahliye edilmesine karşı çıkan ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunan Yargıtay'a "Derhal suç işlemeye son verin" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi için Hukukçular, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararını "Türkiye’de hukukun ve yargının iflasının ilanı" olarak nitelendirerek, "Bu süreç ve son karardan sonra bu ülkede yaşayan hiç kimsenin hukuk güvenliğinden söz etmek olanaksızdır. İktidarın askeri gibi hareket eden yargı mensuplarına sesleniyoruz: Derhal suç işlemeye son verin" açıklaması yaptı. 

Demokrasi için Hukukçular'ın açıklaması şöyle: 

YENİ BİR SKANDAL: "CanAtalay için yürütülen yargı süreci; yargının şapkasını düşürmüş, altındaki çıplaklığı tamamen gözler önüne sermiştir. AYM'nin hiçbir tartışmaya mahal vermeyen CanAtalay hakkındaki ihlal ve tahliye kararına karşın yargı makamlarınca yeni bir skandala imza atılıyor!

HASMANE TUTUM DEVAM EDİYOR: Eşine az rastlanır şekilde iktidar talimatını gözler önüne seren bu süreç; Can Atalay’ın milletvekili seçilmesiyle Anayasanın amir hükümleri uyarınca derhal durma ve tahliye kararı vermesi gereken Yargıtay’ın hasmane tutumuyla başladı. Onunla da devam ediyor.

AYMAZCA BİR TAVIR: Şimdi de amir hükme uymayan Yargıtay, üstüne bir de AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacak kadar aymazca bir tavır sergiledi. İhlaller zinciri oluşturan bütün yargı süreci, hukukilikten çok uzak olmanın ötesinde; Türkiye’de hukukun ve yargının iflasının da ilanıdır.

HİÇ KİMSE HUKUK GÜVENLİĞİNDEN SÖZ EDEMEZ: Anayasaya, Anayasal kurumlara ve Anayasa Mahkemesi'ne açıkça meydan okuyan bu tavır; bağımsız ve tarafsız yargı güvencesinin kalmadığını göstermektedir. Bu süreç ve son karardan sonra bu ülkede yaşayan hiç kimsenin hukuk güvenliğinden söz etmek olanaksızdır. 

TEK ADAM REJİMİNİN ESERİ: Herhangi bir kimseyi; hele ki seçilmiş bir milletvekilinin özgürlüğünü kısıtlamak aynı zamanda siyasi güvencenin kalmadığını da göstermektedir. Baştan sona çürüdüğü pazara serilen bu sistem tek adam rejiminin eseridir ve o yıkılmadıkça da ortadan kalkmayacaktır. 

SUÇ İŞLEMEYE SON VERİN: Biz hukukçular olarak bu kokuşmuşluğa karşı sessiz kalmayacağımızı, bu düzene biat etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. İktidarın askeri gibi hareket eden yargı mensuplarına sesleniyoruz: Derhal suç işlemeye son verin, hukuk herkese lazım!" (HABER MERKEZİ)