Demansa yakalanmaktan korkan Viggo Mortensen, test yaptırdığını açıkladı

Oyuncu Viggo Mortensen, demansa yakalanmaktan korktuğu için test yaptırdığını açıkladı. Oyuncu, daha önce bu konuyu işleyen bir film de yönetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peter Jackson yönetmenliğindeki "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinde Aragorn karakterini canlandıran oyuncu Viggo Mortensen, demans hastalığına yakalanmaktan endişe ettiği için test yaptırdığını açıkladı. 

Kayıp Rıhtım'ın The Independent'tan aktardığına göre, geçen hafta New York’taki Walter Reade Theater’da gerçekleşen "Crimes of the Future" filminin galasında Page Six’e konuşan oyuncu Viggo Mortensen, demans hastalığına yakalanmaktan endişe ettiğini söyledi. Her iki ebeveyninin ve yakın akrabalarından üç kişinin daha demansla mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyen 63 yaşındaki oyuncu, genetik olarak sendromu geliştirmeye yatkın olup olmadığını belirlemek için kan testi yaptırmak zorunda kaldığını belirtti. 

Mortensen, test sonrası doktorların söz konusu hastalığa herhangi bir yatkınlığı olmadığını dile getirerek, "Tabii ki kimse asla bilemez. Her günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum çünkü bir gün her şey bitecek. Yapabileceğiniz tek şey sahip olduğunuz zamanı en iyi şekilde değerlendirmek" dedi. 

MORTENSEN, DEMANS HASTALIĞINI KONU ALAN 'FALLING' FİLMİNİ YÖNETMİŞTİ

Viggo Mortensen, 2020 yılında yönetmenliğini üstlendiği "Düşüş"te (Falling) demans belirtileri gösteren homofobik bir adamla eşcinsel oğlunun hikâyesini anlatmıştı.