DEM Partili Sinan Çiftyürek: Patrona azami kar, işçiye asgari ücret

DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, kapitalizmin mantığında yatan esas şeyin işçi sınıfı için asgari ücret, patronlara ise azami kar politikası olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, AK PARTİ iktidarının asgari ücret tespit sürecini eleştirdi.

Sinan Çiftyürek TBMM’de yaptığı değerlendirmede asgari ücretin sendikaların belirleyeceği yoksulluk sınırı ve açlık sınırı verilerinin esas alınarak belirlenmesi gerektiğini belirtti. 'Asgari ücret' kavramının, emekçilere dönük küçültücü bir kavram olduğunu söyleyen Çiftyürek, kapitalizmin mantığında yatan esas şeyin işçi sınıfı için asgari ücret, patronlara ise azami kar politikası olduğunu ifade etti.

Asgari ücret tespit komisyonun bileşen varlığını eleştiren Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, mevcut dengenin işçiler aleyhine olduğunu, TİSK ve iktidarın patronları temsil ettiğini, Türk-İş’in ise işçiler lehine iyi bir süreç yönetmediğini belirtti.

Çiftyürek iktidarın asgari ücretin yılda bir defa arttırılması kararını doğru bulmadığını, bunun emekçileri daha zor durumda bırakacağını, yerel seçimler sonrası önümüzdeki dört yıl seçim olmaması nedeniyle bu kararın alındığını, iktidarın emekçilerin gelirlerinde kayıplara neden olacak bu karardan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Sinan Çiftyürek; asgari ücret zamlarının emekçilere yansımadan zamlarla eridiğini söyleyerek, günlük olarak gelen zamlarla asgari ücretin enflasyon karşısında tutunmasının mümkün olmadığını, tüm kalemlerde zamların durdurulmasının zorunlu olduğunu, asgari ücretin sendikaların belirleyeceği yoksulluk sınırı ve açlık sınırı verilerinin esas alınarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.