DEM Parti geldi Dem rakısı gitti

Mey İçki, HEDEP'in DEM Parti'ye dönüşmesinden kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü DEM isimli rakısını bu benzerlik nedeniyle toplatmak zorunda kaldı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay tarafından kabul edilmeyen kısa ismini DEM Parti olarak değiştirdi. 

Ancak bu isim değişikliği ilginç bir benzerliğe neden oldu. Gazeteci Deniz Zeyrek'in yaptığı paylaşıma göre Mey İçki, HEDEP'in isim değişikliğinden kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü DEM isimli rakısını bu benzerlik nedeniyle toplatmak zorunda kaldı.  

Ne olmuştu?

HDP, Anayasa Mahkemesi'nde süren kapatma davası nedeniyle mayısta yapılan genel seçimlere Yeşil Sol Parti ile katılmıştı. Seçimlerin ardından yapılan kongrede partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verilmişti. Ancak Yargıtay, HEDEP kısaltmasını, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi'nin kısa adı HADEP'i andırdığı gerekçesiyle kabul etmemişti. Bunun üzerine HEDEP, kısaltma değişikliği için hafta sonu tüzük kurultayı yaparak bu kez partinin adını DEM Parti olarak değiştirmişti. (HABER MERKEZİ)