DEM Parti Diyarbakır Kulp eş başkan adayı gözaltına alındı

DEM Parti Diyarbakır Kulp Belediyesi eş başkan adayı Murat İpek gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrim Deniz
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Doğan Hatun, büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları olarak Koşuyolu köprüsünde gözaltına alındıklarını duyurdu. 

Hatun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelerle duyurdu: “Şuan Amed Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları olarak Koşuyolu köprüsünde gözaltına alınıyoruz."

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü ve belediye başkan adayları yarın Diyarbakır'da düzenlenecek özgürlük yürüyüşü için esnaf ziyareti yapıyordu. Koşuyolu köprüsünde ablukaya alınan heyette iki kişi, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Karakola götürülenlerin Kulp Belediye Eş Başkanı Murat İpek ile Ejder Akçan olduğu öğrenildi. Abluka sırasında çıkan arbedede heyette bulunan birçok kişi polis tarafından darbedildi.


VALİLİK: HATUN GÖZALTINA ALINMADI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği şu açıklamayı yaptı: 

"Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan 'DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun’un ilimizde gözaltına alındığına ilişkin haber ve yorumlar' kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haber ve yorumların mağduriyet algısı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir."

(HABER MERKEZİ)