'Delmicron diye bir varyant yok'

Hindistan'da Delta ve Omicron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyantın ortaya çıktığı iddiaları yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan’da Maharashtra eyaleti Covid-19 eylem gücünde yer alan bir uzmanı kaynak gösteren bazı haberlerde Delta ve Omicron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddiaları yalanlandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) gibi kurumların böyle bir varyanta ilişkin resmi açıklaması yok.

Hintli endokrinolog Dr. Shashank Joshi’nin “Delta ve Omicron’un ikili yükselişi - Delmicron - Avrupa ve ABD’de minik vaka tsunamilerine neden oldu” ifadeleri farklı yerel basın kuruluşlarında Delmicron’un yeni bir varyant olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Hindistan sağlık yetkilileri böyle bir varyantın olmadığını açıkladı. Öte yandan uzmanların birçok ülkede hâlâ yaygın şekilde bulunan Delta varyantı ve hızla dominant hale gelen Omicron için yeni saha verileriyle yeni çalışmalar gerçekleştirdikleri kaydedildi. (Kaynak: Dünya Gazetesi)