Deli Selim: Eserleri hâlâ kullanılıyor ama eşi ev kirasını ödeyemiyor

'Ayılana gazoz, bayılana limon', 'Mastika' gibi şarkıların bestecisi Edirneli klarnet virtüözü Selim Kızılcıklılar (Deli Selim) ölümünün 26’ıncı yılında mezarı başında anıldı. Deli Selim’in eşi Ayşe Kızılcıklılar, eşinin eserlerinin halen kullanıldığını ama kendisinin 6 aydan beri ev kirasını ödeyemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Klarnet virtüözü Selim Kızılcıklılar'ın (Deli Selim) ölümünün 26’ıncı yılında Acı Çeşme Mezarlığı'ndaki kabri başında Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından anma düzenlendi. "Ayılana gazoz, bayılana limon", "Mastika", "Bizim Mahalle" ve "Bu fasulye 7,5 lira" gibi şarkıların bestecisi Deli Selim’in eşi Ayşe Kızılcıklar, “Gencecik yaşta bıraktı bizi gitti. Klarnetini müzeye verdik, orada sergilenmesi için. Çok zorluk çektik birlikte. Radyoda şarkılarını duyuyorum, hüzünleniyorum, ağlıyorum. Keşke hep yanımızda olsaydı" dedi.

'HİÇBİR TELİF ALAMIYORUZ'

Ayşe Kızılcıklar

Günümüzde birçok yerde kullanılan Deli Selim’in eserlerinden hiçbir telif alamadıklarını, çocuklarının işi olmadığı için zor durumda olduklarını belirten Kızılcıklılar, diyaliz hastası olduğunu ve yaklaşık 6 aydır da ev kirasını ödeyemediğini söyledi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Deli Selim’in müzik icrasıyla evine ekmek götürdüğünü ve çoluk çocuğuna sahip çıktığını belirterek, geçekleştirilen etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

TÜRK MÜZİĞİNDE DERİN BİR İZ BIRAKTI

Anmaya katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Deli Selim'in hem Edirne hem de Türk müzik hayatının içerisinde unutulmaz, derin bir izi bıraktığını söyledi. Gürkan, Deli Selim'in mezarının belediye tarafından onarılacağı sözünü verdi.