‘Değiş Tokuş’a hazır mısınız?

Diyarbakır’dan Lütfü İrdem, İstanbul’dan GAPO ve İzmir’den No 238 iş birliğinde, Kültür İçin Alan desteğiyle gerçekleşen ‘Değiş Tokuş’ projesine başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Pandemiyle birlikte gelen seyahat kısıtlamaları ve artan sanal temas, ‘uzaktan ve kolektif sanatsal üretime dayalı bir değiş tokuşa kapı aralayabilir mi?’ sorusunun cevabı Değiş Tokuş projesi ile aranıyor.

‘Değiş Tokuş’ projesi kapsamında katılımcılar, herhangi bir şehirlerarası seyahatte bulunmadan proje üretecek ve düşünsel, sanatsal ve beceriye dayalı bir değiş tokuşa kapı aralamaya çalışacak. Yöntem olarak değiş tokuşu temel alan projede üretim yapılacak konular ve kavramlar, yürütülecek toplu oturumlardaki tartışmalarla şekillenecek.

Mayıs ve Kasım 2021 tarihleri arasında planlanan ‘Değiş Tokuş’, fotoğrafçıların seyahat etmeden birbirlerinin şehirlerinde, birbirlerinin yerine, birbirleri için üretim yapacağı; uzaktan ve kolektif üretim pratiğinin beraberinde getireceği yaratıcı çözümleri araştıracak. Ayrıca editörlük ve mentorluk oturumları, değiş tokuş kavramı etrafında şekillenecek. Genel katılıma açık seminerler ve katılımcılara yönelik özel seminerlerden oluşan proje, çevrimiçi bir sergi ve basılı bir yayınla sonuçlanacak.

PROJE, KÜLTÜR İÇİN ALAN VE KOMŞU ŞEHİRLERE AÇIK

Fiziksel paylaşımların azaldığı bir dönemde uygulayacağı programla katılımcıların sanat pratiklerini geliştirmeyi hedefleyen proje, Kültür İçin Alan şehirlerine ve komşu şehirlere açık olacak. Tüm oturumların çevrimiçi gerçekleşeceği projeye; İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Gaziantep, Kilis, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Muş, Bingöl, Elazığ, Adıyaman’da ikamet edenler başvuru yapılabilecek. Online başvuru ile katılım sağlayabilecek ve ilk aşamada 20 katılımcının yer alacağı Değiş Tokuş için son tarih 31 Mayıs Pazartesi. Başvuru için: gapo.org/degistokus (HABER MERKEZİ)