Defne'de çadır ve konteynerler kaldırılıyor: Depremzedeler endişeli

Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde çadır ve konteynerler boşaltılıyor. Konteyner kente gitmek istemeyen depremzedeler, “Biz yardım da konteyner kente gitmek de istemiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde sabah saatlerinde depremzedelerin kaldığı çadır ve konteynerler, AFAD ve zabıtalar tarafından kaldırılıyor. Depremzedeler konteyner kentlere yerleştirilecek.

Uğur Mumcu Parkı ve parkın devamı olan boş alanlardaki çadır ve konteyner sahiplerine de birkaç gün içinde çadırlarını boşaltmaları söylendi. 

AFAD görevlisi, basında sürekli ‘Kamu alanında yer alan çadır ve konteynerler boşaltılacak. Kimse dışarıda bırakılmayacak, herkes uygun konteyner kentlere yerleştirilecek. Gitmek istemeyen özel mülkü varsa çadırını, konteynerini oraya taşıyabilir. Kamuya ait alanlardaki tüm çadır ve konteynerler kaldırılacak” dedi.

'GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ DİYE ÇADRILARI KALDIRIYORLAR'

Çekmece’deki boş alanlarda, Uğur Mumcu Parkı’nda bir yaşam alanı kuran, aylardır bir arada yaşayan depremzedeler, konteyner kente gitmek istemiyor. Bir ay önce belediyeye ait boş alana prefabrik ev yapan bir depremzede, “150 bin TL kredi çektim, ev yaptım. Nereye gideceğim? Konteyner kentte dip dibe yaşamak istemiyorum. O zaman evimi yapsınlar” dedi.

Uğur Mumcu Parkı’nda çadırda kalan 30’a yakın aile var. Burada kalanlar birkaç gün içinde çadırları boşaltmazsa, çadırlar zabıtalar tarafından kaldırılacak. Parkta yaşayan bir depremzede, şöyle dedi: “AFAD yanımızda olması gerekirken yoktu, çorapsız ceketsizken gelmedi, şimdi gelip çadırları çıkarıyor. 'Görüntü kirliliği var' diye çadırları kaldırıyorlar. Önce şehirdeki görüntü kirliliğini düzeltesinler. Biz yardım da, konteyner kente de gitmek  istemiyoruz. Kendimi ateşe veririm, çadırımı yine kaldırmam.”

'VERDİKLERİ KONTEYNERLER SU GEÇİRİYOR'

Parkta kalan bir başka depremzede ise “Verdikleri konteynerler su geçiriyor. Bildiğiniz kümes, 5 kişi bir konteynerde kalıyor. Amaç ne? 'Bir hanedesiniz' diyorlar. Kiralar 15 bin lira, bize verdikleri 3 bin-5 bin lira” diye konuştu.

Bölgede boşaltma işlemi bugün ve yarın devam edecek. Konteyner kente gitmek istemeyen depremzedeler, mahallelerinden ayrılmayacağını söyledi.