Define ararken kazdığı çukurda gazdan zehirlenerek öldü

Bolu'nun Seben ilçesinde define kazısı yaparken kullandığı aletten çıkan gazdan zehirlenen kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu'da bir kişi, define ararken kazdığı çukurda kullandığı hiltiden (sert kayaları kırabilen güçlü alet) çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Zehirlenme sonucu Fatih Uzun hayatını kaybederken yanında bulunan arkadaşı gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığına göre olay, dün öğle saatlerinde köyün dağlık bölgesinde meydana geldi. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden Bolu'nun Seben ilçesine gelen Fatih Uzun ve Durmuş Akyol, 10 gün boyunca define kazısı yaptı. 2 arkadaş, benzinle çalışan hilti ile define olduğunu düşündükleri kayayı kazdı. Aletten çıkan gazdan zehirlenen Uzun'a ilk müdahaleyi arkadaşı Akyol bulundu. Uzun'un cesedi helikopterle bulunduğu bölgeden alındı.

’KALP MASAJI YAPTIM'

Jandarma ekipleri ve cumhuriyet savcısına olayı anlatan Akyol ifadesinde, "Kendisi içeriden çıktı. Açtığımız tünelin dışında oturdu. Kendini yere bıraktı. Yüzüne su çaldım, ayran içirdim. Kendine gelmedi. Kalp masajı yaptım. Ölürken yanındaydım. Sonra da 112'yi aradım. Burada işaret vardı. Biz işareti görünce burada kazı yaptık. Kabartma vardı taşlarda" dedi.

ÖNCEDEN DE DEFİNE KAZISI YAPMIŞ

Uzun'un Bolu'da farklı alanlarda daha önce 3 kez daha define kazısı yaparken jandarma tarafından yakalandığı belirlendi. Uzun'un hakkında 'Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapma' suçundan hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Bir AFAD personelinin de olay yerine ulaşmaya çalışırken kayalıklardan yuvarlanarak kolunu kırdığı öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler BOLU define kazı