Dedeoğulları Katliamı: Katil benzin ve tabanca ile barışmaya gitmiş

Konya'da Dedeoğulları ailesini katleden Mehmet Altun, ifadesinde ailenin evine iki dolu şarjör, elli mermi, atışa hazır bir tabanca ve bir bidon benzinle 'barış amaçlı' gittiğini söyledi.

Dedeoğulları Ailesi'nin evine giden yol katliam sonrası polis tarafından kapatıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişi katleden Mehmet Altun ifadesinde, amacının 'barış' olduğunu söyledi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Altun ifadesinde 30 Temmuz sabah yanına eve iki dolu şarjör, elli mermi, atışa hazır bir tabanca ve bir bidon benzin alarak aileler arası barışı sağlamak için Dedeoğulları'nın evine gittiğini kaydetti. 

'HEPSİNE ATEŞ ETTİM'

Altun ifadesinde katliamdan bir gün önce araç kiraladığını, boş bir kağıda "Keleş aileleri ile aramızdaki husumetin son bulmasını ve şikayetimizi geri almak istiyoruz" diye yazdığını ve amacının bu kağıdı imzalatmak olduğunu öne sürdü.

İddiaya göre, Dedeoğulları ailesinin evine gittiğinde tartışma çıktı ve Altun, "Koca Konya ovasına sığamadık. Neden böyle yapıyorsunuz? Neden gül gibi geçinemedik?" diye sordu.

'CEBİMDEN ÇAKMAĞI ÇIKARIP EVİ YAKTIM'

Dedeoğulları'nın ayaklanması üzerine Altun ateş etmeye başladığını anlattı: "Hepsine ateş ettim. Neresi denk gelirse... Önce kimi vuracağımı gözetmedim. Kim gelirse vurdum. Birkaçının kafasına ateş ettim. Diğerlerine ateş ederken, kızlardan biri evin arkasına kaçtı. Peşinden gittim. Duvarın kenarında gizlenmişti. Beni görünce saldırdı. Tetiğe bastım ama mermi bitmişti. Tabanca patlamadı. Boş şarjörü cebime koydum. Dolusu cebimdeydi. Taktım. Hatırlamadığım sayıda ateş ettim ve kadın yere yığıldı. Evin önüne geldim. Kızlardan birinin kaçtığını gördüm. Eve girdi. Peşinden gittim. Kapıyı kilitledi. Kapının yan tarafı cam olduğu için kıza iki el ateş ettim. Kız yere düştü. Camdan elimi içeri sokarak kapıyı açtım. Kıza ölmüş mü diye baktım. Hareketsizdi. Dışarı çıktım. Kadınlardan birisinin bahçede yattığı yerden ses çıkardığını duydum, canlı olduğunu anladım. Yüzüstü yatıyordu. Kafasına bir kez ateş ettim. Yaşayan kimse kalmayınca aracımın yanına vardım. Benzin bidonunu aldım. Evin girişine vardım. Benzin dökmeye başladım. Odalardaki eşyaların üzerine ve yere döktüm. Bidonu girişe attım. Cebimden çakmağı çıkarıp evi yaktım."

Mehmet Altun'a "canavarca hisle ve tasarlayarak yedi kişiyi öldürme, mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal, yasadışı silah bulundurma" suçlarından dava açıldı. Keleş ve Çalıklardan 10 kişiye azmettiricilik suçlaması yöneltildi. Sanıklardan Ayşe Keleş, kardeşinin psikolojik rahatsızlığının olduğunu öne sürdü.