DEDAŞ, işten atılan işçilere 'sendikadan çekilin, işe dönün' dedi

Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve sendikaya üye olma hakkının tanınması talebiyle oturma eylemi yapan DEDAŞ çalışanları işten çıkarıldı. İşçiler DEDAŞ önünde yeniden oturma eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

DİYARBAKIR - Urfa, Batman, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak’a enerji hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'nde (DEDAŞ) çalışanlar, özlük haklarının verilmesi, maaşların yükseltilmesi ve sendikaya üyelik hakkının verilmesi talepleri karşılanmayınca iş bıraktı. Eylem sonrası 6 ilde en az 200 işçinin işine 'Kod-49' ile tazminatsız bir şekilde son verildi. DEDAŞ işçileri bu sefer de işlerine iadeleri ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için oturma eylemi başlattı. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Enerji-Sen öncülüğünde Diyarbakır DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde 'Atılan işçiler geri alınsın' pankartının ardında bir araya gelen işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekti. Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın da (SES) destek verdiği eylemde yapılan haksızlığa karşı hukuki mücadelenin başlatıldığı söylendi. İşverene yönelik çağrıların yapıldığı açıklamada, 'Mutlaka ama mutlaka kazanacağız' denildi.

'SENDİKADAN ÜYELİĞİNİZİ ÇEKİN'

DEDAŞ işçilerinin başlattığı oturma eylemi sonrasında işçilerin temsilcileri ile işveren arasında görüşme gerçekleşti. İşçilerden Yusuf Güneri, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada işverenin, "Sendikadan üyeliğinizi çekin ve sosyal medyada hakaret içerikli yorumunuz da yoksa işe iadenizi yapalım" dediğini aktardı.

Bu talebi kabul etmeyeceklerini söyleyen Güneri, "İşe iade ile ilgili şartlarını sundular ama özlük haklarımızın ve maaşlarımızın iyileştirilmesine yönelik taleplerimize yanıt vermediler. Oturma eylemini bugün için sonlandırdık ama yarın devam edeceğiz" dedi.