DDA, 'Gözümüz Demokraside' seçim kampanyasını başlattı

Denge ve Denetleme Ağı, 14 Mayıs’taki seçimler için ‘Gözüm Demokraside’ başlıklı seçim kampanyasına start verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çok sayıda sivil toplum örgütünün oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı (DDA), 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için hayata geçirdiği "Gözüm Demokrasi"de başlıklı seçim kampanyasını kamuoyuna duyurdu.

Seçmenlerin seçim öncesi ve sonrası sürece aktif katılımını hedefleyen kampanya, çoğulcu demokrasiye katkı sağlamayı amaçladı. Seçmenlerin denetim mekanizmalarında daha aktif rol almasını amaçlayan DDA, çoğulcu ve katılımcı demokrasi çağrısı yaptı.

'KAMPANYAYI DEMOKRASİYLE ŞAHLANDIRALIM'

Gazetecilere yönelik tanıtım toplantısında konuşan DDA Ağ Temsilcisi Muratcan Işıldak, "Kampanyayı demokrasiyle şahlandıralım" ifadelerini kullanırken; DDA Ağ Temsilcisi Zübeyde Ozanözü ise "Daha özgür bir dünya yaşanabilir bir ülke için gözümüz demokraside diyeceğiz" dedi.

Kampanyanın birçok sac ayağının bulunduğunu belirten DDA Arge Koordinatörü Hakan Yavuzyılmaz, bunların "adil ve özgür seçimler, kutuplaşmanın aşılması, sistemin vatandaş nezdinde ana akımlaştırılması" olduğunu söyledi.

DDA Genel Direktörü Hayriye Ataş


'KAMPANYANIN EN ÖNEMLİ AKTÖRÜ VATANDAŞLAR'

DDA kampanya sürecinde aday profilinden seçim beyannamelerine, 27’nci yasama dönemindeki milletvekili karnesinden sandık güvenliğine çok sayıda alanda içerikler üreterek kampanyasını yürütecek.

Seçim öncesi ve sonrası çalışacaklarını belirten DDA Genel Direktörü Hayriye Ataş, "Kampanyanın en önemli aktörü vatandaşlar" dedi ve Türkiye’de yaşayanların demokrasi taleplerini içeren sözlerinin olduğu videoyu tanıttı.

Ataş kampanyanın amacına dair, "Seçim sürecinde vatandaşların oy tercihlerini yaparken aktif vatandaşlık bilinciyle demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkın sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Seçmenlerin, medyanın ve siyasi partilerin hedef kitlelerini oluşturduğunu belirten Ataş, çoğulcu demokrasi adına denetim alanını genişleteceklerini söyledi.