Davutoğlu’ndan ‘Tunus’ çağrısı: Meclis toplanmalı, heyet gönderilmeli

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Tunus'ta cumhurbaşkanının başbakanı görevden almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partilere çağrı yaptı, Tunus’a heyet gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alarak Meclis'in tüm yetkilerini dondurması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Tunus’ta ‘darbe girişimi’ yaşandığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu, TBMM’nin “acilen” Tunus Meclisi’ne ve tutuklu milletvekillerine destek açıklamasında bulunması gerektiğini söyledi.

‘TBMM DEMOKRASİ DIŞI TUTUMU KINAMALI’

Tunus’ta yaşananlara ilişkin, “Arap Baharı sonrası demokrasiye geçiş tecrübesinin barışçıl bir şekilde sürmekte olduğu tek ülke olan Tunus’ta Cumhurbaşkanı üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini en şiddetli şekilde kınıyorum” ifadelerini kullanan Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

DARBE LANETLENMELİDİR: Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum: Bölgemizde yeni bir istikrarsızlık kaynağı olan bu gelişme karşısında ortak bir açıklama ile Tunus’ta demokrasiye destek vermeliyiz. Darbe kim tarafından hangi gerekçeyle ve nerede yapılırsa yapılsın lanetlenmelidir.

TUNUS’A HEMEN HEYET GÖNDERİLMELİ: Sn. Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum: TBMM acilen Tunus Meclisine ve tutuklu milletvekillerine destek açıklamasında bulunmalı ve demokrasi dışı bu tutumu kınamalıdır. Taraflarla görüşerek gerilimi düşürmek üzere Tunus’a hemen bugün bir heyet gönderilmeli. Tunus’un komşuları Libya ve Cezayir’in liderleri ile acilen görüşülerek gerilimin bölgesel bir krize dönüşmesine engel olunmalı. Tunus’a komşu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, sürece olumlu katkıda bulunabilecek ülke liderleri ile istişarelerde bulunulmalıdır. (DUVAR)