Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Şehit acısını siyasi propagandasına alet ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kongresinde Garê'de vefat eden 13 kişiden biri olan Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi ile telefonla görüşmesine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi: "Beni hüzne ve hicaba gark eden bir kongre salonu ortamında daha evladının acısını yüreğinde taşıyan bir annenin hıçkırıklarına aldırmaksızın onunla milyonlarca kişinin önünde konuşarak bir siyasi propagandaya bu şehit acısını alet etmesidir. Bu çok acı bir manzara idi." 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti kongresinde Garê'de vefat eden 13 kişiden biri olan Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi Ayşe Güler ile telefonla görüşmesine tepki gösterdi.  

'ZİHNİMİZDE SORULAR OLMASINA RAĞMEN...'

Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Davutoğlu, Erdoğan’ın "şehit acısını siyasi propagandasına alet ettiğini" söyledi. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Gara şehitlerimizin acısı yüreğimizde, tekrar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Gün birlik günüdür, gün hain terör örgütüne karşı dayanışma günüdür. Gün empati, samimiyet ve duyarlılık günüdür. Bu bilinçle şehitlerimizin haberi düşer düşmez partimizin kamuya açık bütün faaliyetlerini üç günlüğüne erteledik ve gerekli dayanışma mesajlarını vermekte bir an bile tereddüt etmedik. Önemli olan ülkemizin itibari ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin caydırıcılığıdır. Bu bağlamda operasyonla ilgili zihnimizde çok haklı sorular olmasına rağmen gerek planlanmasında, gerek uygulanmasında, gerekse kamuoyu iletişiminde ciddi hatalar yapılmış olmasına rağmen bunlara hiç atıfta bulunmadık.

'ANNENİN HIÇKIRIKLARINA ALDIRMAKSIZIN...' 

Ancak bugün sizlere hitap etmemin sebebi, bir başka vesile ile bugün gördüğüm bir manzara ile ilgili. Biz bu hassasiyeti göstermeye çalışırken Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti yönetimi coşkulu kongrelere devam etti. Empati yapılması gereken yerde, tamamiyle siyasi propaganda amaçlı mesajlar vermeye de devam etti. Ama en acısı, yüreğimden bir feryatla seslenerek ifade ediyorum, beni gerçekten hüzne ve hicaba gark eden en acısı ise coşkulu bir kongre salonu ortamında daha evladının acısını yüreğinde taşıyan bir annenin hıçkırıklarına aldırmaksızın onunla milyonlarca kişinin önünde konuşarak bir siyasi propagandaya bu şehit acısını alet etmesidir. Bu çok acı bir manzara idi. 

'VİCDANLARIN AYAĞA KALKMASI GEREKİYOR'

Ancak böyle bir manzara karşısında şimdi bütün, AK Parti’ye samimiyetle oy vermiş geniş kitlelere de seslenerek ifade etmek istiyorum, bir kez daha bu manzarayı seyretsinler, Sayın Cumhurbaşkanı, yöneticiler ve ilgili herkes, eğer içlerine siniyorsa, eğer bu manzaradan memnunlarsa diyecek bir sözümüz yok. Ama içlerine sinmiyorsa bir muhasebe yapsınlar. Ve buradan sesleniyorum, ey ehli vicdan artık ayağa kalk. Milli, dini, manevi değerlerimizin bu derece istismar edilmesi, şehitlerimizin acıları üzerinden bile siyasi rant sağlanmaya çalışılması karşısında vicdanların ayağa kalkması gerekiyor." (HABER MERKEZİ)