Davutoğlu'ndan Erdoğan’a: Bu yaptıklarımız sizin içindi

Ahmet Davutoğlu, partisinin Saadet Partisi ile ortak TBMM grup toplantısına katıldı. Davutoğlu, AK Parti’de hem basına yansıyan hem de yansımayan tartışmaların olduğunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Şu anda AK Parti iktidarında, samimi geçmiş muhasebesi yapan öbek öbek gruplar tartışıyor. Kimisi basına yansıyor, kimisi Çankaya'da hiçbir bedel ödemeden neredeyse, 'Devletin kanun bekçisi benim' diyen danışmanlar tarafından saldırıya uğruyor. Racon kesiliyor; ama tartışmalar yayılıyor. Ben bunu çok büyük bir sağlık işareti olarak görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na bu sağlıklı tartışmanın önünü açması tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

'BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ ARKADAŞLARIN SELAMETİ İÇİNDİ'

Davutoğlu, partisinin Saadet Partisi ile ortak TBMM grup toplantısına katıldı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Yönetim Kurulu'nda partililere 'Bu masanın etrafındakiler, ben dahil herkes hesap verecek. Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz' dediğini belirterek, "Emin olun, Sayın Cumhurbaşkanı'nın belki de son 7-8 sene içerisindeki en doğru tespiti bu. Eğer gereği yapılırsa bu doğru tespit sadece AK Parti için değil, Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir. Şu anda AK Parti iktidarında samimi geçmiş muhasebesi yapan öbek öbek gruplar tartışıyor. Kimisi basına yansıyor, kimisi Çankaya'da hiçbir bedel ödemeden neredeyse, 'Devletin kanun bekçisi benim' diyen danışmanlar tarafından saldırıya uğruyor. Racon kesiliyor; ama tartışmalar yayılıyor. Ben bunu çok büyük bir sağlık işareti olarak görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na, bu tartışmaları önlemek yerine, bu sağlıklı tartışmanın önünü açması tavsiyesinde bulunuyorum. Bu kendisi, AK Parti ve Türkiye için hayırlı sonuçlar doğurabilecek bir tartışma. Bizim kimseye kinimiz, rövanş hissimiz, kimseye verecek dersimiz, görüşülecek bir hesabımız yok. Şimdiye kadar yaptığımız eleştiriler sert bile olsa sadece ülkemizin ve geçmişte birlikte çalıştığımız arkadaşların selameti içindi" diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Bakan Şimşek’e “yerel halk” tepkisine de değinen Davutoğlu, “Cumhur İttifakı’nın içinde çok derin çatlaklar olduğunu görüyoruz. Bu seçim sonrası Cumhur İttifakı’nda da çatlaklar var” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Davutoğlu Erdoğan