Davutoğlu: AK Partili kardeşlerim MHP’li taklidi yapabildikleri oranda AK Parti’de yer bulabiliyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin kendisine 17-25 Aralık’ta kayyım atadığını belirterek, “AK Parti programı, ilkeleri siyaseti atanan kayyımla fiilen yok edilmiştir. Artık AK Partili kardeşlerim MHP’li taklidi yapabildikleri oranda kendilerine AK Parti’de yer bulabilir hale gelmiştir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin İl Kongresi’nde konuştu.

Konuşmasına Kürtçe, Arapça, Türkçe ve Süryanice selamlama ile başlayan Davutoğlu, kimsenin parti kuramaz dediği bir dönemde parti kurarak bir çığır açtıklarını kaydetti. Yakın zamanda kamuoyuna sundukları “Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” kapsamında 1 Şubat’ta yeni nesil siyasetin ahlaki temellerini oluşturan “Temiz Siyaset Belgesini” açıklayacaklarını belirten Davutoğlu, “En gür sesle haykırmaya, en cesur yürekle yürümeye devam edeceğiz” dedi.

'KCK DÜZENİNİ DE KAYYIM DÜZENİNİ DE BİTİRECEĞİZ'

Davutoğlu, konuşmasının önemli bir bölümünü Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelerin kayyımlar tarafından yönetilmesine ayırdı. “Milletin iradesine saygısı olmayanlar milletin de ülkenin de devletin de düşmanlarıdır” diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu iktidar açıkça Mardinliye “senin irade saygı duymadığım gibi seni cezalandırıyorum” diyor. Senin oylarını yok sayıyorum. Nasıl Kürt Meselesi yoksa sen de yoksun! Bu nasıl bir millete ve hatta devlete düşmanlıktır. Böylesi bir kötülüğü ancak bu koalisyon iktidarı yapardı. Buradan açıkça sesleniyorum: Milletin iradesine saygısı olmayanlar milletin de ülkenin de devletin de düşmanlarıdır. Biz onun için Gelecek Partisi olarak diyoruz ki: KCK düzenini de Kayyım düzenini de bitireceğiz. Milletimizi ne KCK terörüne ezdireceğiz ne de Kayyım vesayetine. Türkü, Kürdü, Arabı, Süryanisiyle bütün kardeş halkları altında toplayan Gelecek Partisi’nin çınarı kadim barışın yeni adresidir.” 

'AK PARTİ KENDİSİNE DE KAYYIM ATAMIŞTIR'

AK Parti’nin politikalarının artık tamamen Perinçek ve Bahçeli güdümünde olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bir savrulma içinde olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Koalisyonun büyük partisi AK Parti programını artık tamamen inkâr eder düzeye gelmiştir. Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik ayaklarımızın altında sloganlarıyla yola çıkan AK Parti, bugün eski Türkiye’nin bütün ötekileştirmelerinin şehvetli savunucusu haline gelmiştir. Evet, Mardinlilere kayyım atamışlardır, Mardinli kendisini yönetemez demişlerdir. Ama aynı AK Parti kendi kendisine de kayyım atamıştır. Bugün koalisyon iktidarının vasisi 17/25 FETÖ saatinin önünde poz veren kişidir. Bu iktidarın sözcülüğü ise Sayın Erdoğan’a kalmıştır.” 

'BAHÇELİ 17-25 ARALIK DİYEMEZ'

Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın sayın Bahçeli birkaç gün önce yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik oyunları sayarken Gezi olaylarından, 6-8 Ekim olaylarından, hendek teröründen ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden bahsetmiştir. Ama bu silsilenin asli unsurlarından olan 17-25 Aralık’ı bilinçli bir şekilde atlamıştır. Sayın Bahçeli 17-25 Aralık’tan bahsedemez çünkü 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün hükümeti devrime teşebbüsüne açık destek vermiş, yıllarca saatini 17.25’e ayarlamıştır. AK Parti programı, ilkeleri, değerleri ve siyaseti atanan kayyımla fiilen yok edilmiştir. Artık AK Partili kardeşlerim MHP’li taklidi yapabildikleri oranda kendilerine AK Parti’de yer bulabilir hale gelmiştir.”

'İKTİDARIN KORANA İLE MÜCADELESİ MASKE DAĞITIMI REZALETİNDEN İBARET' 

Gündemde geniş yer tutan ‘aşı’ meselesine ilişkin görüşlerini de paylaşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Maalesef biz bu salgına böylesine liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir koalisyon iktidarıyla yakalandık. Bu koalisyon iktidarının korona ile mücadelesinin özü yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları maske dağıtımı rezaletinden ibarettir. Bütün sağlık personeli aşı olmadan eğer bir dozu yakınlarınıza, yandaşlarınıza veya kendinize ayırdıysanız yazıklar olsun sizlere” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)