David Lynch filmlerinin bestecisi Angelo Badalamenti hayatını kaybetti

Yönetmen David Lynch'in "Twin Peaks", "Blue Velvet" ve daha pek çok filmi için besteler yapan Angelo Badalamenti, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Blue Velvet", "Twin Peaks" ve "Mulholland Drive" gibi David Lynch projeleri için müzikler yapan besteci Angelo Badalamenti, 85 yaşında hayatını kaybetti. Badalamenti'nin Hollywood Reporter'a konuşan yeğeni, bestecinin pazar günü New Jersey'deki evinde ailesiyle birlikteyken doğal sebeplerden öldüğünü söyledi.

Lynch ve Badalamenti, "Blue Velvet", "Twin Peaks", "Wild at Heart", "Twin Peaks: Fire Walk With Me", "Lost Highway", "The Straight Story" ve "Mulholland Drive" filmlerinin bestelerine beraber çalışarak yakın arkadaş oldu. Badalamenti ayrıca, "Mulholland Drive"da kahve aşığı gangster Luigi Castigliane olarak ekrana çıktı ve "Blue Velvet"te Isabella Rossellini ile piyano çaldı.

Luigi Castigliane, "Mulholland Drive"

Klasik müzik eğitimi almış olan Badalamenti, kariyeri boyunca Nina Simone, David Bowie, Paul McCartney, Shirley Bassey, Marianne Faithfull, Liza Minnelli, Pet Shop Boys ve LL Cool J gibi isimlerle de çalıştı. Lynch ile ilk iş birliğini 1986 yılında yapan Badalamenti, "Blue Velvet" filminde rol alacak Rossellini'nin vokal koçu oldu.

Isabella Rossellini ve Angelo Badalamenti, "Blue Velvet"

Badalamenti, "Twin Peaks" filmi için yaptığı besteyle bir Grammy ödülü ve üç Emmy adaylığı aldı. Film müziği 25 ülkede altın madalyaya değer görüldü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)