David Bowie’nin 20 yıllık albümü gün yüzüne çıkıyor: 75’inci doğum gününden önce yayınlanacak

David Bowie’nin 2001 yılında yayınlanması planlanan albümü "Toy", ilk defa dinleme servislerinde yayınlanacak. Albümden ilk olarak “You’ve Got A Habit Of Leaving” isimli parça paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - David Bowie’nin 2001 yılında kaydettiği "Toy" albümü, yirmi yıl sonra resmi olarak yayınlanacak. Manhattan’da canlı olarak kaydedilen albüm, Bowie’nin doğum gününden bir gün önce, 7 Ocak 2022’de piyasada olacak.

14 parçanın yer aldığı albümde, birkaç yeni parçanın yanı sıra Bowie’nin 1964-71 yıllarında yazdığı parçaların yeni düzenlemeleri yer alıyor. Mark Plati’nin Bowie ile birlikte prodüktörlüğünü yaptığı albümde çalan müzisyenler şöyle: Sterling Campbell, Gail Ann Dorsey, Earl Slick, Mike Garson, Holly Palmer, Emm Gryner, Lisa Germano, Gerry Leonard ve Cuong Vu.

Ayrıca, Bowie’nin 1992-2001 dönemine ait çalışmalarının yer aldığı 26 Kasım’da çıkacak “Era Five: Brilliant Adventure” ismindeki kariyer koleksiyonunun beşinci box seti içinde de yer alacak "Toy"dan ilk olarak “You’ve Got A Habit Of Leaving” isimli parça paylaşıldı.

Sürpriz albüm konseptiyle hazırlanan "Toy", Bowie ile o dönem plak şirketi olan EMI/Virgin arasındaki anlaşmazlık nedeniyle rafa kaldırılmış ancak kayıtlar 2011’de internete sızdırılmıştı. (AjansBizim)

Etiketler david bowie albüm toy