‘Dar Hejiroke’yi AK Partililer de alkışladı: Kürtçe 'X' diye kaydedildi

CHP’li Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun, konseri yasaklanan ve hedef gösterilen Aynur Doğan’a destek için söylediği Kürtçe kilamı AK Partililer de alkışladı. TBMM, İngilizce ve Kürtçe’yi ise görmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Derince Belediyesi tarafından konserine yasak getirilen Kürt sanatçı Aynur Doğan’a Meclis Genel Kurulu’ndan destek verdi.

Genel kuruldaki konuşmasına Sertab Erener’in 2003 yılında Eurovision’u kazandığı “Every Way That I Can” şarkısını seslendiren şarkının ardından "Söyleyebiliyoruz" dedi. Sözlerinin devamında Doğan’ın Kürtçe “Dar Hejiroke” kilamını söyleyen Kayışoğlu, “Söyleyemiyoruz. Bu kadar” ifadelerini kullandı.

İKİ DİLDE SÖYLENEN SÖZLER TUTANAKLARA (X) OLARAK YANSIDI

Kayışoğlu’nun Doğan’a Meclis’ten desteği Meclis tutanaklarına da yansıdı. Meclis tutanaklarında İngilizce ve Kürtçe seslendirilen şarkılar “Bu ülkede "..."(x) söyleyebiliyoruz, "..."(x) söyleyemiyoruz; bu kadar” ifadeleriyle aktarıldı ve iki dilde söylenen şarkıların sözleri tutanakta yer almadı.

CHP’Lİ VEKİLİN DOĞAN’A DESTEĞİNİ AK PARTİLİLER DE ALKIŞLADI

CHP’li Kayışoğlu’nun İngilizce ve Kürtçe şarkı söylemesinin ardından dikkat çeken bir diğer boyut milletvekili sıralarından gelen alkışlar oldu. Meclis tutanaklarına da yansıyan “alkışlara” göre, Kayışoğlu’nun İngilizce ve Kürtçe şarkıyı söylemesinin ardından CHP, AK Parti ve HDP Milletvekilleri alkışlarla karşılık verdi.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar da Kayışoğlu’nun Aynur Doğan’a desteğinin ardından “Şarkılar da bizim, türküler de bizim” diye konuştu. (DUVAR)