Danimarka'da silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Christiania mahallesinde düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, dört kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka'nın başkenti Kopenhang'daki Christiania mahallesinde 26 Ağustos Cumartesi akşamı düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, dört kişi yaralandı. Kopenhag Polis Sözcüsü Poul Kjeldsen, olaya ilişkin açıklamasında, Christiania mahallesindeki binada maskeli iki kişinin ateş açtığı bilgisini paylaştı.

BİR KİŞİNİN DURUMU AĞIR, SALDIRGANLAR ARANIYOR

AA'nın aktardığına göre, saldırının nedeninin suç çeteleriyle bağlantılı olabileceğini belirten Kjeldsen, olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini, biri ağır dört kişinin yaralandığını kaydetti. Polis, maskeli saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ABC haber sitesinin aktardığına göre, Christiania mahallesinde 1970'li yıllardan bu yana anarşist bir komün bulunuyordu. 2004 yılına kadar da mahallede afyon satışına yetkililer tarafından göz yumuluyordu. 2004 yılında polis uyuşturucu satanlara karşı operasyonlar düzenlemeye başladı. Fakat bölgede afyon satışları devam etti. (DIŞ HABERLER)