Danimarka'da AstraZeneca aşısı geçici olarak askıya alındı

Danimarka Sağlık Bakanlığı, kan pıhtılaşması vakaları nedeniyle AstraZeneca'nın geliştirdiği Covid-19 aşılarının kullanımını geçici olarak durdurdu. Aşı ile pıhtı vakaları arasında bağlantı bulunup bulunmadığının inceleneceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka hükümeti, İngiliz-İsveç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği Covid-19 aşılarının kullanımını geçici olarak durdurdu. Danimarka Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu aşıyı yaptıran kişiler arasında birden fazla kan pıhtılaşması vakası görüldüğü için böyle bir karar alındığı belirtildi. Açıklamada, kararın inceleme sonrası yeniden değerlendirileceği, kan pıhıtısı sorununa aşının yol açtığına dair henüz kesin bir kanıt bulunmadığı vurgulandı.

Avusturya'da da hafta sonunda, AstraZeneca aşısını yaptıran bir kadının ölmesi, bir kadının da hastaneye kaldırılması sonrasında benzer bir karar alınmıştı. Avusturya hükümeti, bu iki kişinin ülkenin kuzeyindeki Zwettl'de bir klinikte aşı yaptırdığını ve bu kliniğine gönderilen partinin kullanımının askıya alındığını açıklamıştı.

Avusturya Federal Sağlık Hizmetleri Ofisi (BASG), şu an için aşıyla doğrudan bağlantıya dair bir kanıt bulunmadığını ve kararın inceleme için alındığını vurgulamıştı. (DIŞ HABERLER)