Daniel Craig'in seslendirdiği 'Türkiye depremi' videosu, 29 kanalda eş zamanlı yayınlanacak

İngiliz aktör Daniel Craig'in, Türkiye'deki depremzedelere destek için seslendirdiği deprem videosu, bu akşam İngiltere'deki 29 kanalda eş zamanlı yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- James Bond karakterine hayat veren İngiliz aktör Daniel Craig, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için hazırlanan bir yardım videosunu seslendirdi.

Recipe tarafından ücretsiz olarak hazırlanan video, bu akşam İngiltere'deki 29 kanalda eş zamanlı yayınlanacak. 

Variety'nin haberine göre, Afet Acil Durum Komitesi'nin (Disasters Emergency Committee -DEC) 90 saniyelik çağrısı için, Warner Bros. Discovery, Channel 4, ITV, UKTV, Channel 5 ve Sky gibi medya şirketleri reklam alanı hediye etti. Channel 4 ise, videoyu bu akşamdan pazar gününe kadar YouTube kanalında yayınlayacağını belirtti.

Ayrıca açık hava reklamcılığı şirketi Ocean Outdoor, videoyu Westfield London, Canary Wharf, Liverpool Media Wall, New Street Birmingham ve The Printworks Manchester dahil olmak üzere 18 lokasyondaki geniş formatlı dijital ekranlarda göstereceğini açıkladı.

Video, 43 bin 556 kişinin hayatını kaybettiği depremlerin neden olduğu yıkımı gösteriyor. Ayrıca izleyicilerin kampanyaya nasıl bağış yapabilecekleri de paylaşılıyor.

Channel 4 gelir sorumlusu Verica Djurdjevic, "Depremin yarattığı yıkımı görünce, bu önemli amaç için farkındalığı artırmaya yardımcı olmak için ortak bir yayıncı ve reklam girişiminin gücünü kullanmak istedik. Recipe'a ve bu proje aracılığıyla desteklerini sunan çok sayıda medya sahibine gerçekten minnettarız" dedi.

Kampanya sayesinde bugüne kadar depremzedeler için 120 milyon doların üzerinde para toplandığı aktarıldı.

Daniel Craig, "DEC'in Suriye ve Türkiye'deki depremzedeler için yaptığı çağrıya halkın verdiği cömert yanıt inanılmaz dokunaklı. Depremler saniyeler sürdü ama sonrası yıllarca sürecek. Videoyu seslendirdiğimden beri öldüğü ve yaralandığı doğrulanan insan sayısı on binlerce arttı. Hastaneler, okullar ve işyerleri enkaza döndü, yüzbinlerce insan dondurucu kış koşullarında evsiz kaldı. Lütfen kampanyayı destekleyerek onlara yardım edin" dedi. (HABER MERKEZİ)