Damla Durakçay, Sezen Aksu’nun 'Vazgeçtim'ini yorumladı

Müzisyen Damla Durakçay, Sezen Aksu'nun 'Vazgeçtim' şarkısını yorumladığı kaydını dijital platformlarda yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sezen Aksu’nun pop müzik kariyerinde bir dönüm noktası olarak tanımlanan Gülümse albümünden Vazgeçtim şarkısını yeniden yorumlayan Durakçay, ters köşe bir yorumla karşımızda!

Şarkıya kendi vokal stiliyle, synth pop ve elektronik altyapıyla bir dokunuşta bulunan sanatçının yorumunun aranjörlüğünü Orhun Sevinç yaptı.

Durakçay, şarkıyla ilgili, "Vazgeçtim ile hedefim Türkçe pop müziği, 90'lı yıllardaki özlediğimiz melodik tınıları; özlerini değiştirmeden bugünün ritimleri, bugünün duygusuyla buluşturmaktı. Eski ve yeni kuşağı müziğimde mutlu bir buluşmaya davet ediyorum" dedi.

Damla Durakçay kimdir?

Müzikle yolculuğu, 2017'de başladı. 2019 yılında çıkardığı "Rakı İçmek İyi Geliyor" isimli şarkısıyla Spotify Türkiye Viral 50 gibi birçok çalma listesine girdi. 2022 yılıyla birlikte elektronik ve synthlerin kullanıldığı altyapıların eşlik ettiği şarkılarıyla Spotify Equal, Farklı Pop gibi çalma listelerinde ve "Dore" isimli çalma listesinin kapağında yerini aldı. 2023 yılının başlarında ilk EP kaydı olan "Stüdyodan (CANLI)" isimli kısaçalarını yayınladı. Kendi yakaladığı tarzla müziği bir janranın ötesine taşıyarak türlerden bağımsız popüler müzik icra ettiği bu tarza Blended-Pop adını verdi.

 

 

Etiketler sezen aksu şarkı