Damar Hamlin komadan çıktı, maçını kimin kazandığını sordu

Maç sırasında kalp krizi geçiren ve hastaneye kaldırılan NFL oyuncusu Damar Hamlin, komadan çıktı. Hamlin uyandıktan sonra doktorlara maçı kimin kazandığını sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Pazartesi günü oynanan maç sırasında kalp krizi geçiren Buffalo Bills takımı oyuncusu Damar Hamlin, komadan çıktı.

Hamlin uyanır uyanmaz doktorlarına maçı kimin kazandığını sordu. Hamlin’in Doktorlarından Timothy Pritts, bu soruya “Damar sen kazandın, hayatının maçını kazandın” yanını verdiğini söyledi.

Doktorlar Hamlin’in nörolojik olarak bir hasar almadığını ve sağlık durumunda sonra 24 saatte büyük bir iyileşme kaydedildiğini açıkladı.

Cincinnati Üniversitesi Tıp Merkezi’nde bir yoğun bakım ünitesinde bulunan Hamlin, halen bir solunum cihazına bağlı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, takımından yapılan açıklamada “Ciğerleri iyileşmeye devam ediyor ve düzenli bir şekilde iyileşiyor. Gösterdiğiniz sevgi ve destek için teşekkürler” ifadeleri yer aldı.

24 yaşındaki Hamlin, bir ikili mücadele sırasında kalp krizi geçirdikten sonra yere yığılmış, ilk yardım görevlileri yarım saat süren müdahalelerinin ardından Hamlin’i ambulansla hastaneye kaldırmıştı. Maç ise süresiz olarak ertelenmişti.