Dalai Lama'dan seks önlemi: Soğuk duş

1990'lı yıllarda 14'üncü Dalai Lama Tenzin Gyatso ile aralarında geçen diyaloğu aktaran oyuncu Brian Blessed, ruhani liderin kendisine 'sık sık seks hakkında düşündüğünü' söylediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tibet Budizmi'nin ruhani lideri 14'üncü Dalai Lama Tenzin Gyatso'nun cinsel ilişki hakkında yaptığı açıklamalar ortaya çıktı. 1990'lı yıllarda Dalai Lama ile birkaç gün geçiren oyuncu Brian Blessed, ruhani lider ile aralarında geçen diyaloğu aktardı.

Dalai Lama'nın 'sık sık seks hakkında düşündüğünü' belirten Blessed, Dalai Lama’nın kendisine, "Ben cinsel ilişkiyi sık sık düşünüyorum. Fakat böyle durumlarda mantramı çok daha yüksek bir sesle söylüyorum ve soğuk duş alıyorum” dediğini ifade etti. BBC için bir belgesel çektiği sırada 14’üncü Dalai Lama ile tanıştığını söyleyen Blessed, “Röportaj ayarlandıktan sonra gidip konuştum. Çünkü herkes sakin sakin kafa sallıyordu ve ben de bir noktada sıkıldım” açıklamasında bulundu.

DALAİ LAMA ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Dalai Lama, geçtiğimiz günlerde 'cinsel istismar' suçlamalarıyla gündeme gelmişti. Dalai Lama, Hindistan'da bir etkinlik sırasında bir erkek çocuğu dudaklarından öpmüş ve çocuktan dilini emmesini istemişti. Videonun sosyal medyada paylaşılması ve 'uygunsuz', 'iğrenç' ve 'skandal' olarak değerlendirilmesinin ardından Dalai Lama'nın ofisi konuyla ilgili açıklama yaparak Dalai Lama'nın davranışından ötürü özür dilediğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)